Neguit a Volpelleres per la ubicació dels nous mòduls de La Mirada en una zona d'esbarjo

La separació del centre en dues zones durant els propers cursos tampoc no fa el pes a l'AFA


  • Comparteix:

Imatge de la zona on s'ubicaran els nous moduls / Foto: Cugat Mèdia (Guillem Babitsch)

Imatge de la zona on s'ubicaran els nous moduls / Foto: Cugat Mèdia (Guillem Babitsch)

L'escola La Mirada creixerà a partir del curs vinent en un altre espai, concretament a l'esplanada ubicada davant el centre L'Olivera, a uns 100 metres de la ubicació actual. La conselleria d'Educació ha confirmat a Cugat Mèdia aquest nou emplaçament per als nous mòduls que s'han d'instal·lar per donar continuïtat a l'escola de manera provisional fins que l'edifici definitiu no estigui construït, al curs 2022-2023. Des de l'Associació de Veïns de Volpelleres es veu 'inviable' aquesta nova ubicació a la qual s'oposen per la pèrdua d'una zona d'esbarjo per al barri. Des de l'AFA de La Mirada tampoc no els convenç la separació del centre en dos espais, però sobretot veuen amb preocupació la manca d'instal·lacions per a l'escola més enllà de les aules. Per abordar la situació, els veïns estan convocats a una reunió aquest dimecres amb l'equip de govern.

Mapa de la ubicació dels mòduls / Foto: Cugat Mèdia
Mapa de la ubicació dels mòduls / Foto: Cugat Mèdia

Tot plegat respon a la reclamació veïnal de disposar de més espais verds. 'Reclamem més espais per als infants i no ens el donen malgrat estar al pressupost de 2019', ha explicat a Cugat Mèdia el president de l'associació veïnal, Alberto Valcarce, que exigeix 'que no ens treguin l'única parcel·la que els nens fan servir per jugar a pilota'.

Segons el president, l'associació veïnal també està pendent de conèixer amb detall quines implicacions tindrà el futur edifici en qüestions de mobilitat i també com afectarà l'entorn del bosc de Volpelleres. Valcarce ha subratllat, això sí, que l'interès de l'entitat perquè l'equipament sigui una realitat és ferm.

L'associació vol que es faci, a més, una previsió més enllà de quan l'edifici estigui en marxa. En aquest sentit, volen que es planifiqui quin ús es donarà a l'espai on actualment es troben els mòduls de La Mirada, una àrea que ja està formigonada i que es podria utilitzar per a nous efectes.

Preocupació a l'AFA
Des de l'AFA tenen una 'sensació agredolça' quant al futur del centre. El membre de la junta Marc Gilabert ha explicat que, a la darrera assemblea de l'entitat, dijous passat, es va mostrar l'enuig perquè el centre s'hagi de separar en dos. Ara bé, admet que el que més preocupa és 'que no hi hagi una aposta clara perquè hi hagi un mínim d'instal·lacions més enllà de les aules'. En aquest sentit, en declaracions a Cugat Mèdia, ha expressat la seva 'desconfiança' cap a l'administració per revertir la situació. Ara bé, es mostra optimista: 'Si l'equip de govern compleix es guanyarà la nostra confiança'.

Gilabert ha lamentat que, si se segueix el calendari, quan el nou edifici estigui enllestit hi haurà alumnes de 5è de primària que hauran cursat gairebé tot l'ensenyament primari en mòduls. 'No hauran tingut un munt de coses que la legislació marca que una escola ha de tenir', ha explicat.




Alberto Valcarce

Reclamem més espais per als infants i no ens el donen malgrat estar al pressupost de 2019. Que no ens treguin l'única parcel·la que els nens fan servir per jugar a pilota.

Marc Gilabert

Hi haurà un nen que entrarà a 5è de primària i que fins llavors haurà estat en uns mòduls, però que no haurà tingut un munt de coses que la legislació marca que una escola ha de tenir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.