L'oli usat reviu en forma de sabó

Una santcugatenca ensenya a través d'Internet com aprofitar aquest residu de cuina per fer productes de neteja casolans


  • Comparteix:

Teresa Puig, amb els sabons que fabrica / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Teresa Puig, amb els sabons que fabrica / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Convertir l'oli en sabó dona una segona vida a un dels residus domèstics més difícils d'eliminar. Sota aquesta premissa, la santcugatenca Teresa Puig ha impulsat Sabodoli.com, una web dedicada a ensenyar trucs i eines per fer-ne un producte que serveix per netejar la casa, la roba i fins i tot els plats. Això sí, Puig adverteix que no és un sabó que es pugui utilitzar per a la higiene personal, ja que és molt agressiu per a la pell.

ESCOLTA-HO

Un litre d'oli usat pot contaminar fins a 1.000 litres d'aigua dels rius i del mar i provoca embussos a les canalitzacions. En canvi, el mateix litre, barrejat amb aigua destil·lada i sosa càustica, pot transformar-se en una pastilla de sabó que es pot utilitzar per diverses aplicacions. Per eliminar taques difícils de la roba, fregant la pastilla amb força; com a alternativa al lleixiu després de ratllar-lo i dissoldre'l en aigua calenta; i per rentar plats, impregnant el fregall directament amb la pastilla. Això sí, no es poden utilitzar per a la pell.

La relació de Puig amb la fabricació de sabó va començar fa més d'un any, quan va conèixer el procés en un curs de cosmètica natural a Alacant, on s'havia desplaçat per millorar les cremes per a la pell casolanes que ja feia a casa. La santcugatenca és conscient que no tothom té la perícia necessària per posar-se a fer sabó immediatament i per això ha posat en marxa el web, sense ànim de lucre, amb la intenció de donar eines perquè tothom s'ho pugui fer a casa, tot i que també ofereix ajuda si algú no s'hi acaba d'atrevir.

Al web Sabodoli.com s'hi poden trobar tutorials i vídeos per a totes aquestes aplicacions, tant per a novells com per experts.


Teresa Puig

Serveixen per netejar-ho tot, menys el parquet. El cos no pel tema del pH, que està entre un 8 i un 9. Hi ha molta gent a qui no li passa res, però pot afectar a la pell, que té un pH d'entre 4 i 6.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.