La Festa dels Foguerons crema els 'maldecaps' de Sant Cugat

Els Banderers del 2020 ha estat el Club Muntanyenc de Sant Cugat pels seus 75 anys d'història


  • Comparteix:

La Festa de Sant Antoni Abat, patró dels animals de càrrega, ha omplert de foc els carrers de Sant Cugat aquest dissabte amb la Festa dels Foguerons. Una cercavila que ha arrencat a la plaça d'Octavià fins a la plaça de Barcelona on s'ha fet el traspàs de bandera al Club Muntanyenc de Sant Cugat (CMSC), Banderers del 2020 amb motiu del seu 75è aniversari. La gresca ha continuat amb l'encesa dels foguerons. La cita d'enguany ha comptat amb la participació i exhibició dels Caparrots, Diables, Geganters, Trabucaires i l'Entitat Sardanista de Sant Cugat.

Pujat en una carrossa, Sant Antoni ha perseguit pels carrers de la ciutat els Diables que il·luminaven amb foc i espurnes el camí que havia de seguir la cercavila. Sant Antoni, interpretat per l'actor Pep Miramunt, s'ha acompanyat d'uns Caparrots vestits d'àngels i plegats per cremar els 'maldecaps' de Sant Cugat. Un cop a la plaça de Barcelona, Sant Antoni ha agraït a Sant Cugat la celebració d'aquesta festa que l''emociona' i ha demanat als ciutadans que 'estimin els seus defensats', els animals.

La festa ha continuat amb l'encesa dels foguerons, l'entrega de la bandera al Club Muntanyenc de Sant Cugat (CMSC), el lluïment de les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat i un sopar popular. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha fet valdre la tasca social i cultural del CMSC en els seus 75 anys d'història.

La Festa dels Foguerons es va celebrar a Sant Cugat per primera vegada fa dos anys. Les activitats de la Festa de Sant Antoni Abat continuen aquest diumenge amb la rua dels Tres Tombs com a proposta destacada.


Sant Antoni

Aquesta festa que feu cada any m'emociona molt. Vull que sempre estimeu els meus defensats, els meus acollits, els animalons. Tant els de pota rodona com els de ploma. Vull que els estimeu i estimeu-vos també entre vosaltres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.