Arriba a Sant Cugat el temporal Gloria amb pluja i vent fort

Es demana extremar la precaució davant aquesta pertorbació que s'allargarà fins dijous


Temes relacionats

[Fotogaleria] El temporal Gloria deixa a Sant Cugat, de moment, una seixantena d'incidències (20/gen/20)

Suspeses les activitats municipals a l'exterior d'aquest dimarts pel temporal (20/gen/20)


  • Comparteix:

Imatge del vent a Sant Cugat aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge del vent a Sant Cugat aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Catalunya està en alerta per la pertorbació Gloria, que també es fa notar a Sant Cugat amb pluja i vent. La previsió del Servei Català de Meteorologia és que la ciutat estigui afectada per fortes ratxes de vent, a més de precipitacions que s'iniciaran a partir d'aquesta tarda. De moment, l'Ajuntament ha activat l'alerta pel risc de vent i pel perill d'acumulació d'aigua. L'episodi de temporal s'allargarà fins dijous al matí.

Vent
Al Vallès Occidental, s'ha establert el perill alt de fortes ventades. De fet, a Sant Cugat fins ara la velocitat màxima registrada ha estat de 18 quilòmetres per hora, tot i que s'han registrat ratxes de fins a 53 quilòmetres per hora i la previsió és que arribin als 70 quilòmetres per hora. El vent bufa de components nord i est.

Per això, Protecció Civil demana extremar la precaució i seguir els consells d'autoprotecció. Fins aquest dilluns a les dotze del migdia, el telèfon 112 ha rebut més de 2.300 trucades, 192 de les quals des del Vallès Occidental. Els Bombers de la Generalitat han rebut 1.642 avisos, 985 dels quals a la zona metropolitana nord. A Sant Cugat, els Bombers han treballat, de moment, en una desena de serveis i el telèfon d'emergències 112 ha rebut una cinquantena de trucades des del municipi.

De moment, l'Ajuntament ha anul·lat totes les activitats a l'exterior pel perill de caiguda d'arbres, branques i altres elements.

Pluja
Segons la previsió del Meteocat, a Sant Cugat començarà a ploure a partir d'aquesta tarda, tot i que la màxima intensitat serà durant la nit, quan s'incrementarà el risc d'acumulació d'aigua. L'episodi s'allargarà fins aquest dijous.

Consells
- Evitar les activitats a l'aire lliure.
- Tancar bé portes i finestres, i no deixar elements a les terrasses.
- Anar amb compte amb el mobiliari urbà
- Tenir precaució en cas de desplaçar-se
- No apropar-se a esculleres,espigons ni passejos marítims.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.