[Fotogaleria] El temporal Gloria deixa a Sant Cugat, de moment, una seixantena d'incidències

La majoria de les afectacions estan lligades a la caiguda d'arbres i branques


Temes relacionats

Arriba a Sant Cugat el temporal Gloria amb pluja i vent fort (20/gen/20)

Suspeses les activitats municipals a l'exterior d'aquest dimarts pel temporal (20/gen/20)


  • Comparteix:

El temporal de vent Gloria ha causat una seixantena d'incidències a Sant Cugat, principalment relacionades amb arbres i objectes caiguts. El 112 ha rebut 106 avisos des de Sant Cugat per alertar d'incidèndies, però no totes han requerit de l'actuació dels cossos de seguretat. Cap de les afectacions a la ciutat ha causat danys personals, han explicat els Bombers a Cugat Mèdia. A la comarca, el servei d'Emergències ha rebut gairebé 500 trucades arran del temporal. (Seguirà ampliació)

Els arbres han estat els més castigats per l'arribada del temporal. De moment es compten 34 incidències en aquest sentit: 14 per arbres caiguts, nou dels quals han estat en la via pública, i 20 per branques caigudes o esberlades, de les quals 13 han estat en via pública. La més greu ha estat a Valldoreix, on un arbre ha caigut sobre un autobús de línia. També s'han registrat caigudes a prop de les escoles L'Avenç i Tretzevents. En cap cas s'ha hagut de lamentar danys personals.

El vent també ha afectat elements estructurals, com voladissos, plaques i tendals. S'han registrat 13 incidències, la més greu de les quals ha estat al sostre del pavelló de La Farga, que els Bombers han hagut d'assegurar perquè el vent no l'arranqués. Al centre, al pav 3, ha caigut una placa metàl·lica que ha obligat a la Policia Local a precintar un lateral de la façana.

La caiguda dels arbres, més enllà d'afectar la circulació dels vehicles i condicionar el pas de vianants, també ha tingut impacte en el subministrament de llum. A Mira-sol, als carrers de Fuerteventura i Vigo s'ha produït un tall de llum en el qual Endesa està treballant. Un curtcircuit al camí de Can Llobet, a la Floresta, ha provocat un petit incendi que s'ha sufocat ràpidament. En total, s'han comptat sis afectacions al cablejat elèctric i telefònic a causa del vent.

Incidències destacades
  • Arbre caigut al carrer del Comte, a tocar del Club Tennis Natació, que ha afectat una torre elèctrica.
  • Arbre caigut al carrer Verònica de les Planes. A més, el vent ha desplaçat alguns contenidors.
  • Arbre caigut a la zona d'Esade, on ha intervingut ADF.
  • Assegurar el sostre del pavelló de l'escola La Farga, que s'aixecava.
  • Reforça dues antenes al carrer Sant Jordi i al carrer Valldoreix, on s'ha hagut d'acordonar la zona.
  • Un pi ha caigut sobre un autobús de l'EMD a la rambla de Mossèn Jacint Verdaguer. L'incident no ha provocat cap ferit.
  • Un altre arbre de grans dimensions ha caigut a la rambla de Mossèn Jacint Verdaguer. A hores d'ara, la via ja està oberta al trànsit.
  • Afectacions viàries provocades per la caiguda d'elements a Valldoreix, que han afectat el recorregut de les línies L1 i L3.
  • El xiprer de l'entrada de l'EMD també ha caigut i ha hagut de ser retirat.
  • Cau un pal d'enllumenat al carrer de Sant Joan de la Creu al barri de Ca n'Enric-La Miranda de Valldoreix. L'EMD demana als conductors que busquin una pas alternatiu fins que es resolgui la incidència.
  • Retirar una placa de plàstic que ha volat al carrer dels Pous.
  • Reforçar arbres al passeig del Crepuscle, al passeig de la Noguera i a la rambla Ribatallada.
  • Línia elèctrica afectada a Can Llobet, entre Valldoreix i la Floresta.
  • Avaria elèctrica entre els carrers de Fuerteventura i Vigo per la caiguda d'un arbre. Tècnics d'Endesa ja treballen per resoldre la incidència, que afecta a llars de Mira-sol.
  • Ha caigut una placa metàl·lica del pav 3; no ha causat danys personals. La Policia Local ha perimetrat la façana lateral de l'equipament.


  • De moment, l'Ajuntament ha anul·lat totes les activitats a l'exterior pel perill de caiguda d'arbres, branques i altres elements.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.