El temporal Gloria deixa a Sant Cugat prop d'un centenar d'incidències en només un dia

L'Ajuntament ha anul·lat les activitats municipals a l'aire lliure d'aquest dimarts


Temes relacionats

Arriba a Sant Cugat el temporal Gloria amb pluja i vent fort (20/gen/20)

[Fotogaleria] El temporal Gloria deixa a Sant Cugat, de moment, una seixantena d'incidències (20/gen/20)

Suspeses les activitats municipals a l'exterior d'aquest dimarts pel temporal (20/gen/20)


  • Comparteix:

Els vents de més de 40 quilòmetres per hora del temporal Gloria han causat aquest dilluns a Sant Cugat prop d'un centenar d'incidències, la majoria d'elles arbres i branques caiguts. El 112 ha rebut des de la ciutat més de 100 trucades alertant d'afectacions, però no totes han requerit les actuacions dels cossos de seguretat. Cap de les incidències ha causat danys personals. De manera preventiva, l'Ajuntament ha anul·lat totes les activitats municipals a l'aire lliure d'aquest dimarts i recomana tothom no fer cap activitat a l'exterior.

Les mesures del govern arriben des del Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) per fer front a l'afectació del temporal Glòria a Sant Cugat, que ha arribat amb fortes ratxes de vent i que ha causat prop d'un centenar d'incidències. La mesura inclou les zones esportives de Mira-sol, la Jaume Tubau, Can Magí i la Guinardera, tot i que les activitats als pavellons tancats es mantenen.

A causa de l'episodi, el departament d'Interior ha suspès totes les activitats a l'aire lliure al medi natural a les comarques de Barcelona, Girona i la Catalunya Central. En una resolució signada pel conseller Miquel Buch, l'incompliment d'aquesta ordre podria implicar sancions per als infractors.

El CECOPAL es reunirà de nou aquest dimarts a les deu del matí per avaluar la situació. Participen d'aquest organisme les diferents àrees municipals, així com la Policia Local, Protecció Civil, Bombers, Mossos d'Esquadra i Creu Roja.

Consells
L'Ajuntament té activada la fase d'alerta de Protecció Civil per risc de vent i pluja. Els ruixats poden ser molt intensos i els vents poden bufar a velocitats de fins a 70 quilòmetres per hora. Per tot plegat, s'insta a tothom a actuar amb prudència. Protecció Civil ofereix alguns consells a la ciutadania:
- Evitar les activitats a l'aire lliure.
- Tancar bé portes i finestres, i no deixar elements a les terrasses.
- Anar amb compte amb el mobiliari urbà.
- Tenir precaució en cas de desplaçar-se.
- No apropar-se a esculleres, espigons ni passejos marítims.

Incidències
Els arbres han estat els més castigats per l'arribada del temporal aquest dilluns. De moment es compten 34 incidències en aquest sentit: 14 per arbres caiguts, nou dels quals han estat en la via pública, i 20 per branques caigudes o esberlades, de les quals 13 han estat en via pública. La més greu ha estat a Valldoreix, on un arbre ha caigut sobre un autobús de línia. També s'han registrat caigudes a prop de les escoles L'Avenç i Tretzevents. En cap cas s'ha hagut de lamentar danys personals.

El vent també ha afectat elements estructurals, com voladissos, plaques i tendals. S'han registrat 13 incidències, la més greu de les quals ha estat al sostre del pavelló de La Farga, que els Bombers han hagut d'assegurar perquè el vent no l'arranqués. Al centre, al pav 3, ha caigut una placa metàl·lica que ha obligat a la Policia Local a precintar un lateral de la façana.

La caiguda dels arbres, més enllà d'afectar la circulació dels vehicles i condicionar el pas de vianants, també ha tingut impacte en el subministrament de llum. A Mira-sol, als carrers de Fuerteventura i Vigo s'ha produït un tall de llum que ha durat unes hores. Un curtcircuit al camí de Can Llobet, a la Floresta, ha provocat un petit incendi que s'ha sufocat ràpidament. En total, s'han comptat sis afectacions al cablejat elèctric i telefònic a causa del vent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.