L'AV de Volpelleres proposa espais alternatius per evitar que els mòduls de La Mirada se separin

L'entitat ha presentat una instància a l'Ajuntament per evitar el desdoblament dels mòduls de l'escola, que obligaria a traslladar el parc del Patufet


  • Comparteix:

Està previst que els nous mòduls de La Mirada s'ubiquin al parc del Patufet / Foto: Guillem Babitsch - Cugat Mèdia

Està previst que els nous mòduls de La Mirada s'ubiquin al parc del Patufet / Foto: Guillem Babitsch - Cugat Mèdia

L'Associació de Veïns de Volpelleres ha presentat aquest dilluns una instància a l'Ajuntament per proposar dos emplaçaments que podrien acollir tots els mòduls de l'escola La Mirada. Així, l'entitat planteja una alternativa a la separació de mòduls que es produirà a partir del curs vinent, quan els nous blocs s'instal·lin al parc del Patufet, davant de l'escola L'Olivera. L'associació planteja que tota l'escola, fins que l'edifici estigui llest el curs 2022-2023, se situï o bé al camp de futbol proper al Mercantic o bé a la parcel·la on està previst instal·lar en un futur la segona residència pública per a la gent gran.

Mapa de la zona / Foto: Google Maps
Mapa de la zona / Foto: Google Maps


El president de l'entitat, Alberto Valcarce, ha explicat a Cugat Mèdia que la presentació de la instància pretén fer arribar a l'equip de govern 'allò que no s'ha pogut dir a les reunions' que hi ha hagut fins ara. Valcarce posa així la pilota sobre la taulada de l'Ajuntament perquè determini si les propostes que ha fet l'associació són viables o no. 'Volem una reunió per treballar-ho', ha demanat. En cas que el que proposa la instància no sigui viable, el president vol que s'abordi com es compensa la pèrdua d'espais verds al barri.

Des de l'associació, a més, volen que es revisi si és viable desplaçar el parc del Patufet, ja que això podria vulnerar el compromís municipal per mantenir un mínim de zones verdes al barri. En tot cas, Valcarce deixa aquesta consideració en mans dels tècnics.

El parc del Patufet
Divendres passat l'Ajuntament es va comprometre a traslladar la zona d'esbarjo i el parc infantil on s'ubicaran els mòduls de l'escola La Mirada a una zona verda situada a 50 metres i a adequar l'espai amb una pista esportiva, mobiliari urbà i una millora de l'enjardinament. La instal·lació dels nous mòduls arriba després que la construcció de l'edifici que acollirà l'escola, a tocar de l'institut Leonardo, s'hagi endarrerit. El primer curs en què estarà operatiu serà el 2022-2023.

Malgrat les queixes veïnals, l'Associació de Veïns de Volpelleres subratlla que és 'plenament conscient de la problemàtica existent en l'actualitat amb l'escola'. És per aquest motiu que volen que, mentre arribi l'edifici, les condicions dels infants i de les famílies siguin òptimes.


Alberto Valcarce

Entenem que són dues opcions que no divideixen l'escola ni treuen espais verds al barri i que són més favorables que la proposta actual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.