Més d'un centenar d'incidències a Sant Cugat des de l'inici del temporal Gloria

La pluja i el vent han afectat arbres, cablejat i elements estructurals


Temes relacionats

La borrasca Gloria es queda a Sant Cugat fins dijous (21/gen/20)

Es mantenen les restriccions a les activitats a l'aire lliure mentre duri el temporal (21/gen/20)

La pluja i el vent deixen sense subministrament elèctric uns 1.500 de veïns de Sant Cugat (21/gen/20)

L'escola Ciutat d'Alba suspèn les classes aquesta tarda (21/gen/20)

[Fotogaleria] Els efectes de l'episodi de pluja i vent a Sant Cugat, en imatges (21/gen/20)


  • Comparteix:

La borrasca Gloria s'ha fet notar a Sant Cugat amb més d'un centenar d'incidències. En concret, l'Ajuntament ha registrat des del seu inici 57 afectacions en l'arbrat i una setantena en mobiliari urbà, cablejats aeris i voladissos. La previsió és que el temporal es mantingui actiu amb pluja i vent durant les pròximes hores, fet pel qual es manté l'alerta, l'activació d'efectius d'emergències i les restriccions en les activitats a l'aire lliure. (Actualització constant)

Així ho han decidit els representants municipals i de cossos de seguretat en el marc del Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL), que s'ha tornat a reunir aquest dimarts al matí i que es reunirà de nou aquest dimecres al migdia. L'Ajuntament manté, així, la suspensió de totes les activitats municipals a l'aire lliure i recomana a escoles, clubs esportius i entitats evitar fer activitats a l'exterior.

A més, la conselleria d'Interior ha suspès totes les activitats a l'aire lliure al medi natural a les comarques de Barcelona, Girona i la Catalunya Central, i l'incompliment d'aquesta ordre podria implicar sancions per als infractors. La restricció queda activada mentre duri el temporal.

Incidències
Arran de la borrasca, el 112 ha rebut fins a aquest dimecres a les deu del matí 203 trucades; a la comarca s'han rebut 1.231 i arreu del país més de 11.409.

Els principals efectes del temporal han estat sobre l'arbrat i sobre diversos elements de la via pública. Això ha implicat, entre d'altres, talls en el subministrament elèctric que han afectat diversos punts del municipi com Mira-sol, Can Cortés, Sol i Aire i una part de l'Eixample sud.

Al bell mig de Collserola, la carretera que connecta la Rabassada amb el centre de menors no acompanyats està tallada per la caiguda de l'arbre. Cap usuari ni treballador ha resultat ferit.

A més, l'escola Ciutat d'Alba ha anul·lat les classes durant la tarda perquè la pluja ha afectat un quadre elèctric i no funciona la calefacció. La normalitat es reprendrà al centre aquest dimecres. També s'han registrat durant l'episodi caigudes d'arbres o branques a les escoles Avenç i Tretzevents, mentre que els Bombers han hagut d'assegurar aquest dilluns el sostre del pavelló de La Farga.

També s'ha tancat l'espai Pere Grau de les Planes per la caiguda d'una placa metàl·lica de la coberta. Una de les incidències més greus ha estat a Valldoreix, on un arbre ha caigut sobre un autobús de línia. Al mateix districte, al barri de Can Cortés, els arbres dels patis d'unes cases estan caient a causa del temporal. Els Bombers els recomanen que no es quedin a l'interior de les llars.

A Valldoreix, un arbre d'una finca privada ha caigut al carrer Canari, provocant el tall de la via.

En cap cas s'ha hagut de lamentar danys personals.

Consells
Protecció Civil ofereix alguns consells a la ciutadania:
- Evitar les activitats a l'aire lliure.
- Tancar bé portes i finestres, i no deixar elements a les terrasses.
- Anar amb compte amb el mobiliari urbà.
- Tenir precaució en cas de desplaçar-se.
- No apropar-se a esculleres, espigons ni passejos marítims.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.