Una persona amb tetraplegia torna a moure colze i canell gràcies a una operació pionera

La intervenció s'ha fet a l'Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge del centre de Sant Cugat / Foto: HUGC

Imatge del centre de Sant Cugat / Foto: HUGC

L'equip de traumatologia del dr. Casañas juntament amb el servei de Neurologia de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC), a Sant Cugat, ha fet per primera vegada a Espanya una transferència nerviosa en un pacient amb una lesió medul·lar de nivell C4, segons explica el centre hospitalari en un comunicat. Es tracta d'un pacient amb una tetraplegia complerta i una invalidesa severa. L'objectiu ha estat donar-li mobilitat en els colzes i els canells.

Durant la intervenció, l'equip mèdic ha extret teixit nerviós de l'extremitat inferior per, posteriorment, injectar-lo en el nervi espinal del pacient a nivell del coll per donar-li la mobilitat que requeria. Amb aquesta operació s'ha buscat recuperar la innervació parcial de l'extremitat superior dreta, paralitzada fins al moment des de fa anys, per obtenir moviments de flexoextensió de colze i funció d'extensió del canell. Ara el pacient ha reiniciat el procés de rehabilitació per recuperar la funcionalitat de les extremitats paralitzades.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.