Una grip menys estesa, però que afecta especialment els infants

L'epidèmia d'enguany es manté en nivells baixos i el repunt principal se centra en els nens menors de cinc anys


  • Comparteix:

La vacunació és una de les vies de prevenció / Foto: ACN

La vacunació és una de les vies de prevenció / Foto: ACN

L'epidèmia de la grip d'enguany està tenint poca incidència, però afecta especialment els infants menors de cinc anys. La prevalença actual de la malaltia, contra la qual la vacuna d'aquesta campanya està funcionant molt bé, volta els 150 afectats per cada 100.000 habitants quan encara falta un mes per acabar la campanya. Els experts, per tant, criden a no abaixar la guàrdia per evitar un repunt en la recta final.

ESCOLTA-HO

De tot plegat n'ha parlat a la secció de ciència, tecnologia i salut que Cugat Mèdia produeix per a la Xarxa, 'El Pou', el metge de família del CAP de Valldoreix Josep Picó. El facultatiu ha remarcat la necessitat de vacunar-se contra la grip i ha insistit en el fet que pot ser 'mortal' per a persones que presenten algunes complicacions de salut. A més, la d'enguany és especialment efectiva, ja que el virus presenta aquesta campanya soques sobretot de les grips A i B, contra les que és especialment efectiva.

Segons Picó, la vacuna té dues vessants, la d'evitar la malaltia i la de reduir els contagis. Per això, i seguint les dades d'afectats, recomana a les persones que estiguin en contacte amb nens que es vacunin per assegurar la contenció del virus. També alerta que les vacunacions s'han reduït els últims anys al voltant del 10%. Pel que fa a la resta de mesures de prevenció, les recomanacions són les habituals: respectar les mesures bàsiques d'higiene, especialment en la neteja de mans, esternudar en mocadors de paper d'un sol ús i recloure's a casa en cas de patir la grip per evitar contagis.

Mútua Terrassa, entitat que gestiona els CAP santcugatencs, assenyala que s'ha reforçat la plantilla per a la campanya de grip i que s'ha viscut un repunt de casos en pediatria, però que no es troba en una situació de saturació. Sobre quan acostar-se al metge, Picó ha assenyalat que cal aplicar un tractament amb antitèrmics a casa i que, si en quatre dies no ha baixat la febre, sí que és recomanable una visita al CAP. També cal una consulta si la febre no baixa amb aquests fàrmacs, ja que es podria tractar d'una altra malaltia. 'Quatre dies de febre alta no te'ls treu ningú', ha admès Picó.


Josep Picó

Hi ha més afectació de nens i de menors de 5 anys. Entre els adults hi ha poca incidència, però això no vol dir que no pugui fer un repunt important en 15 dies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.