El Banc del Temps de Sant Cugat celebra 15 anys amb gairebé 600 socis inscrits

L'entitat tanca el 2019 amb la voluntat de seguir creixent a la ciutat


  • Comparteix:

El Banc del Temps de Sant Cugat Centre ha celebrat el seu 15è aniversari amb l'objectiu de seguir creixent a la ciutat i visibilitzar la seva tasca. El banc tanca el 2019 amb 589 socis, vuit més que l'any anterior, i dels quals més de 400 són dones. L'entitat ha bufat les espelmes durant la festa d'aniversari d'aquest dissabte a la Casa de Cultura en què els convidats han gaudit de música, ball i un pica-pica.

El tècnic responsable del grup a Sant Cugat, Xavier Suñer, ha valorat positivament l'evolució del Banc del Temps durant aquests 15 anys d'història al centre de la ciutat. Ha assegurat que ja tenen el punt de mira posat en el futur i que es fixen com a objectiu 'seguir creixent', 'col·laborar amb entitats vinculades al territori' i 'augmentar el coneixement' del banc a tota la ciutadania.

Durant el 2019 s'han ofert un total de 68 hores en intercanvis individuals, entre els quals destaquen les converses en castellà i anglès i sessions d'assessorament. Pel que fa als intercanvis grupals s'han realitzat 250 hores de serveis i els més demanats han estat converses en anglès i francès, txi-kung, patchwork i grups d'ajuda mútua. A més, el banc també ofereix durant l'any xerrades i conferències. Tot plegat, sempre amb l'objectiu d'ajudar a resoldre les necessitats del dia a dia a través d'intercanvis gratuïts.

A l'acte també ha assistit la regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, que ha volgut remarcar que el Banc del Temps 'posa en valor el temps' i el comparteix amb tots els seus socis. Un fet que, diu Aristoy, permet que la ciutat pugui estar 'contenta i orgullosa'.

La festa dels 15 anys del Banc del Temps també ha comptat amb l'actuació musical d'alumnes de guitarra de l'Aula de So, una exhibició de country del grup Hit Country i ha finalitzat amb un pica-pica per a tots els assistents.

El Banc del Temps de Sant Cugat Centre es va crear el 2004 i és un dels més antics de Catalunya. A més, Mira-sol també té un grup del Banc del Temps i, recentment, s'ha inaugurat un altre a les Planes.




Xavier Suñer

Volem continuar creixent, col·laborar amb les entitats que estan vinculades al territori i augmentar el coneixement del Banc del Temps a la resta de la ciutadania.

Gemma Aristoy

Que una entitat posi en valor el temps i el comparteixi donant coneixement i aportant activitats, la ciutat en pot estar contenta i orgullosa. Era una dia de compartir aquesta celebració, de no deixar-ho passar i donar-li tot aquest valor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.