Sant Cugat celebra el Dia Escolar de la No-violència posant al centre la seguretat humana

El Taller Triangle, la Unipau i l'Ajuntament s'han donat de la mà per impulsar un projecte sobre la cultura de la pau vista pels infants


  • Comparteix:

Sant Cugat ha celebrat aquest diumenge el Dia Escolar de la No-violència amb la seguretat humana com a tema central de la diada d'enguany. El Taller Triangle, la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) i l'Ajuntament s'han donat de la mà per impulsar un projecte que, a través de l'art i la reflexió, ha abordat la cultura de la pau a través de la mirada dels infants. La iniciativa s'ha traduït en una exposició de mapes a la plaça de l'Alcalde Magí Bartralot on alumnes de 4t de primària de les escoles l'Olivera, Joan Maragall, La Floresta, Ciutat d'Alba i Turó de Can Mates han dibuixat els espais que els fan sentir segurs i en un grup de coixins cosits i estampats amb paraules o frases relacionades amb la pau i la no-violència.

Així, el muntatge intenta desmuntar la cultura de la defensa i reflexionar sobre les necessitats bàsiques que cal cobrir per estar bé, que precisament és el nom que agafa el projecte. Als mapes i al grup de coixins s'uneix un treball sobre el Moviment d'Objecció de Consciència que qüestiona la cultura de la defensa i el seu ús de la por per justificar la violència. La coordinadora i artista del Taller Triangle, Eva Navarro, ha explicat que l'objectiu del projecte és arribar a entendre la necessitat de 'cuidar-nos els uns als altres' i buscar la tranquil·litat per poder construir una societat que fugi de la violència.

A la inauguració del muntatge hi ha assistit l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha posat en valor la iniciativa en un moment en el qual 'es necessita solidaritat, respecte i empatia'. Uns valors que, per a Ingla, és molt important que es traspassin als més petits en una ciutat com Sant Cugat 'plena de nens i nenes'.

Homenatge a Dolors Renau a la Diada per la No-violència
Paral·lelament, la Unipau ha celebrat la Diada per la No-violència a la plaça dels Quatre Cantons, que enguany ha homenatjat l'activista santcugatenca Maria Dolors Renau. Coincidint amb l'assassinat de Mahatma Gandhi, l'entitat ha recordat la figura de Renau i la seva lluita feminista amb la lectura d'una tria dels seus articles i poemes. En relació amb la diada i el projecte realitzat amb les escoles, la presidenta de la Unipau, Neus Sotomayor, ha remarcat la importància de conscienciar als infants de la seva capacitat 'd'estar bé i estar bé amb els altres'.








Eva Navarro

El que es vol és anar a l'abstracció final, que és el cuidar-nos els uns als altres, buscar confort i tranquil·litat. Només si estem tranquils podem construir, només quan no estem tranquils mirem a l'altre i comencem a fer la punyeta.

Neus Sotomayor

El que volem és inculcar aquest sentiment perquè creixi amb ells i perquè a partir d'aquí entenguin moltes més coses i tinguin capacitat crítica.

Mireia Ingla

Aquesta capacitat de solidaritzar-nos, respectar-nos i tenir empatia. Hem de ser capaços de traspassar tot això als infants, aquest és l'objectiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.