Els pensionistes surten al carrer al crit de 'Governi qui governi les pensions es defensen'

La Plataforma de Pensionistes reclama la segona residència pública a la ciutat i una rebaixa de preu del transport per anar a Terrassa


  • Comparteix:

Més d'una setantena de persones ha recorregut aquest dilluns els carrers de Sant Cugat per reclamar els objectius de la Plataforma de Pensionistes i Jubilats de la ciutat. Al crit de 'Governi qui governi les pensions es defensen', els manifestants han reclamat unes pensions dignes, la construcció de la segona residència pública a la ciutat i una rebaixa de preu en el transport públic per anar a Terrassa, on hi ha l'hospital públic de referència.

Amb la lectura d'un manifest, els pensionistes han posat en valor la seva tasca de converses amb l'Ajuntament per aconseguir millores en mobilitat, sanitat, habitatge i pobresa energètica. Encara en clau local, la membre de l'entitat Neus Medina ha subratllat les desigualtats que es presenten a Sant Cugat: 'No és la societat que alguns ens volen vendre', expliquen des de la plataforma. I afegeixen que 'no és només un poble de rics, també és un poble on molta gent no arriba a final de mes'.

Els pensionistes també posen de manifest les dificultats d'aconseguir unes pensions dignes, ja que són competència de l'Estat. Demanen que cap pensió sigui inferior al salari mínim interprofessional. En el cas de Sant Cugat, expliquen que a la ciutat hi ha unes 12.000 persones pensionistes i que, d'aquestes, el 38% cobra menys de 950 euros al mes. 'Com es pot viure amb això?', es pregunten des de la plataforma.

Així, reclamen que les pensions s'incloguin als pressupostos generals i que es revalorin a l'IPC. També demanen la derogació de la Llei de Sostenibilitat i la posada en marxa de la de Dependència. La plataforma vol, a més, que es derogui la reforma laboral i que l'Estat garanteixi els subministraments bàsics.

Pel que fa a la segona residència per a la gent gran, l'entitat ha engegat una recollida de signatures per exigir la seva construcció. L'equip de govern local, en paraules del tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ja va avançar a Cugat Mèdia que està previst redactar aquest 2020 el projecte d'aquest equipament, que s'ubicarà en un terreny municipal de Volpelleres.

El col·lectiu també demana que el preu del bitllet de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) cap a Terrassa, on hi ha l'hospital públic que pertoca als santcugatencs, s'equipari al d'anar a Barcelona, pel que fa a la zona tarifària.

Per posar sobre la taula tots aquests reptes, la plataforma ha demanat una reunió amb la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, i estan esperant una resposta.

La marxa ha arrencat a les portes de l'ajuntament i ha recorregut el centre de Sant Cugat, passant per la plaça de Lluís Millet i acabant a la d'Octavià.


L. M. Robles / N. Medina

Cal que l'Ajuntament mogui amb més urgència els temes socials. / Hi ha moltíssima gent a Sant Cugat que no arriba a final de mes, tant pensionistes com gent jove.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.