Preparar-se per al matrimoni als ulls de Déu

Unes seixanta parelles assisteixen cada any als cursos prematrimonials de Sant Cugat


  • Comparteix:

Belén Oria i Gerard Santomà porten 35 anys casats i 25 impartint els cursos prematrimonials a nuvis

Belén Oria i Gerard Santomà porten 35 anys casats i 25 impartint els cursos prematrimonials a nuvis

Temps enrere les parelles que es casaven per l'església moltes ho feien per tradició, poc convençudes. Avui dia, qui és casa per l'església 'són més conscients de fer-ho'. De fet, a Catalunya els matrimonis religiosos ja només són el 10%. Als nuvis que decideixen fer-ho, se'ls recomana -sense obligatorietat- fer el curs prematrimonial.

ESCOLTA-HO

Des de Sant Cugat, la Belén Oria i en Gerard Santomà, juntament amb 14 matrimonis més, fa 25 anys que col·laboren amb la parròquia d'Octavià impartint aquests cursos de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià. Expliquen que a l'any, unes seixanta parelles accepten assistir-hi: una xifra que ha baixat molt, ja que quan van començar, ho feien més de dues-centes.

La parròquia de Sant Cugat té 14 matrimonis que imparteixen els cursos prematrimonials / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)
La parròquia de Sant Cugat té 14 matrimonis que imparteixen els cursos / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)
Els cursos prematrimonials són de tot menys avorrits. Es tracta de quatre sessions de dues hores on Belén i Gerard reben a casa seva els nuvis; és a dir, que les trobades no es fan a l'església. 'No fem xerrades ni conferències, portem talls de pel·lícules, qüestionaris i material audiovisual que donen peu a fer debats i reflexionar sobre l'amor, la sexualitat, els fills', han explicat al magazín 'Connectats'.

'No és tan fàcil tenir una relació de parella estable', han dit. L'objectiu d'Oria i Santomà és donar eines perquè els nuvis 's'estimin bé', des del missatge de Jesús de l'amor misericordiós i el perdó: un valor que han explicat 'no és gens intuïtiu, s'ha de treballar'. La parella ha assegurat que pels nuvis és molt enriquidor i surten contents perquè descobreixen aspectes de la parella que desconeixien.


Belen Oria

Opinen que resulta molt enriquidor no només el que diu la parella sinó també la resta del grup. Normalment les valoracions són positives



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.