Una santcugatenca a l'elenc de 'Billy Elliot. El Musical', que aterra a Barcelona a la tardor

Berta Serrahima, de 10 anys, ja ha començat els assajos


  • Comparteix:

La Berta Serrahima en una classe de ballet / Foto: Cedida

La Berta Serrahima en una classe de ballet / Foto: Cedida

Berta Serrahima és la santcugatenca que forma part de l'elenc del musical 'Billy Elliot' que aterra a Barcelona a la tardor del 2020. Té 10 anys, estudia a l'Institut Escolar Artística (IEA) Oriol Martorell de Barcelona, on realitza tres hores de dansa diàries i, fins fa poc, formava part dels Castellers de Sant Cugat. La Berta ha decidit deixar la colla per un temps i poder començar amb els assajos de l'espectacle que tenen lloc els dissabtes i diumenges. Després d'11 temporades a Londres, quatre a Broadway i tres a Madrid, finalment 'Billy Elliot. El Musical' es podrà veure al Teatre Tívoli de Barcelona a partir del 8 d'octubre.

L'escola, via directa al càsting
Els organitzadors del musical van adreçar-se a l'escola per obrir el càsting als seus alumnes. Va ser gràcies a això que la Berta va tenir la possibilitat de demostrar el seu talent per poder formar part de l'elenc de l'espectacle i va presentar-se a les proves a finals d'octubre. Un mes després, la família va rebre la bona notícia, la Berta havia estat seleccionada per participar a 'Billy Elliot. El Musical'. A l'espectacle, la Berta interpretarà el paper de l'Alison, una nena que va a la mateixa classe de ballet que Billy Elliot.

Deixar els Castellers, una 'decisió dura'
No hi ha cap dubte, saber que la Berta tenia l'oportunitat de formar part de l'elenc del musical que pròximament trepitjaria terra català era un somni fet realitat. Però abans, venia una decisió que havia de prendre la mateixa Berta i que no seria gens fàcil. Portava des dels tres anys a la colla dels Gausacs i havia crescut construint castells humans. Després de valorar-ho a consciència, la jove ballarina i castellera, ha pres la 'dura' decisió de deixar de participar amb els Gausacs, almenys, durant un any. Per a la Berta, participar a 'Billy Elliot. El Musical' era 'una gran oportunitat' que havia d''aprofitar'.

Des del desembre de 2019 i fins a finals d'agost d'aquest any, la Berta assaja el musical els dissabtes a la tarda i els diumenges al matí a l'escola Coco Comín. Com ha explicat la nena, els assajos estan enfocats en les coreografies i, per això, de moment, els ballarins practiquen la dansa jazz i la clàssica barrejades i, també, el claqué. Després de les classes surt 'molt cansada' però en cap moment es mostra penedida del camí que ha triat. Però qui sap, la Berta pot tornar a ser una gausac en un futur, un fet que tant a la nena com a la família els faria il·lusió.

El pare de la Berta, Marc Serrahima, ha explicat que els assajos del musical suposen 'nou hores més de dansa a la setmana' però que la seva filla 'està encantada'. És el que 'més li agrada el món', afirma Serrahima. El pare també ha remarcat que per a la família és 'un orgull i una satisfacció' veure que 'se li dona tan bé, que li agrada tant i que està tan feliç fent-ho. Tot i que suposa 'molt d'esforç' per la gran quantitat d'assajos, el pare ha assegurat que a la Berta 'li compensa en tot moment'.

La Berta és membre de la colla dels Gausacs des dels 3 anys / Foto: Cugat Mèdia
La Berta és membre de la colla dels Gausacs des dels 3 anys / Foto: Cugat Mèdia


Pròxima parada, Barcelona
Queden vuit mesos per a l'estrena de 'Billy Elliot. El Musical' al Teatre Tívoli de Barcelona. En concret, l'espectacle trepitjarà escenari per primera vegada el 8 d'octubre i les entrades ja es poden comprar al web de l'equipament. Encara no se sap si el musical tindrà a Barcelona el mateix èxit que ha tingut a Londres, on s'hi ha instal·lat durant 11 temporades, però la Berta encara amb moltes ganes aquesta nova etapa d'aprenentatge i experiència. Com es diu en el món del teatre: Molta merda, artistes!

Billy Elliot, la història
Billy Elliot és un nen d'onze anys orfe de mare. Viu en un barri obrer del nord d'Anglaterra amb el seu pare Jackie, el seu germà Tony i la seva àvia. El pare decideix apuntar-lo a boxa però en Billy, d'amagats, s'inscriu a les classes de ballet. Quan en Jackie i en Tony s'assabenten que està rebent classes de dansa no li fan costat, sinó que desaproven la seva decisió i s'enfaden.

Tot i saber que té a la família en contra, en Billy plantarà cara als pensaments convencionals del seu pare i germà i lluitarà pels seus somnis. Seguirà amb les classes de ballet d'amagat amb la senyora Wilkinson, qui sí que veu el talent del noi i vol intentar convèncer el pare que porti el seu fill a una de les millores acadèmies de Londres. En Jackie dubta però en veure'l ballar sap que pot tenir futur i l'acompanya a les proves per accedir a l'escola. Després d'uns quants entrebancs, en Billy aconsegueix accedir-hi i es converteix en un gran ballarí.

La pel·lícula de Billy Elliot, un referent per a molts ballarins, es va estrenar l'any 2000.






Berta Serrahima

Em va costar molt decidir-ho perquè requeria no anar a castells durant tot l'any, perquè les actuacions comencen a l'octubre. Em va saber molt de greu deixar-ho però crec que ha sigut una gran oportunitat que cal aprofitar.

Berta Serrahima

Quan acabem totes les classes del dia, que fem quatre hores i mitja, surto bastant cansada però crec que val la pena perquè m'agrada molt.

Marc Serrahima

Fa molta il·lusió i és un orgull i una satisfacció veure que se li dona tan bé, que li agrada tant i que està tan feliç fent-ho. És molt emocionant. Hi ha molt d'esforç darrere perquè assagen molt i la Berta va cansada, però a ella en tot moment li compensa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.