Lidl retira pots d'orenga de la marca Kania per una toxina que pot provocar danys al fetge

La cadena demana els clients que no consumeixin el producte i el retornin


  • Comparteix:

Lidl retira del mercat el producte 'Kania Orégano, 7,5g' / Foto: Wikicommons

Lidl retira del mercat el producte 'Kania Orégano, 7,5g' / Foto: Wikicommons

La cadena de supermercats Lidl Espanya ha retirat del mercat dos lots d'orenga de la marca Kania després de detectar-hi valors elevats d'una toxina. La companyia ha emès un comunicat per advertir els consumidors que una 'ingesta prolongada' d'aquest producte pot provocar 'afeccions hepàtiques'. Lidl demana als clients que no consumeixin l'aliment i el retornin en qualsevol establiment de la marca. L'empresa té un local a Sant Cugat.

En el document, Lidl explica que durant els controls interns s'han trobat que els dos lots afectats de 'Kania Orégano, 7,5g', el LA91832 i el LC91834, amb data de consum preferent del 07/2022 i del proveïdor WEAND GmbH, contenen alcaloides de pirrolizidina. Segons detalla Lidl, aquesta toxina que ha contaminat el producte prové de 'plantes no desitjades' que creixen als conreus i que, durant la collita, 'no s'han separat correctament'.

Tots dos lots s'han retirat del mercat i els clients poden tornar els pots en qualsevol establiment de Lidl sense necessitat de presentar el tiquet de compra i se'ls retornarà l'import.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.