Centenars de persones es manifesten contra l'obertura d'un abocador a Rubí gestionat per una empresa santcugatenca

La plataforma 'Rubí sense abocadors' alerta de l'impacte mediambiental que provocarà l'espai i de la seva proximitat amb una escola


  • Comparteix:

Centenars de persones s'han manifestat aquest divendres contra l'obertura d'un abocador a Rubí que estarà gestionat per l'empresa amb seu a Sant Cugat TMA. La mobilització, organitzada per la plataforma 'Rubí sense abocadors', ha donat el tret de sortida a la rambla del Ferrocarril del municipi rubinenc i s'ha desplaçat per la carretera de Rubí fins a la seu de TMA, a tocar del Viena del centre comercial santcugatenc. L'entitat alerta de l'impacte mediambiental que provocarà l'abocador i de la seva localització, ja que estarà situat a 700 metres del centre educatiu Rivo Rubeo.

Precisament, alumnes de l'escola han estat els encarregats d'encapçalar la manifestació amb pancartes on es podia llegir 'Perill, abocador a tocar de l'escola' o 'La merda de la muntanya no fa pudor, només si la porta el Sánchez amb un camió', fent referència al gerent de TMA, Juan Andrés Sánchez. Per a la plataforma rubinenca, la manifestació d'aquest divendres era l'última oportunitat per intentar bloquejar el projecte.

Centenars de persones s'han manifestat contra l'abocador / Foto: Cugat Mèdia
Centenars de persones s'han manifestat contra l'abocador / Foto: Cugat Mèdia


Perquè l'abocador sigui una realitat només falten dos tràmits, com ha explicat una de les membres de 'Rubí sense abocadors' Montse Rousse. El primer, l'autorització ambiental a la qual la Generalitat ja ha donat llum verda, i en segon lloc, la llicència urbanística, que es troba a l'espera d'uns informes de l'Ajuntament de Rubí per ser aprovada definitivament. És per això que la plataforma demana al consistori que faci un informe desfavorable perquè s'aturi el projecte i eviti així l'obertura del tercer abocador a la ciutat.

Per la seva banda, la directora del Rivo Rubeo, Marina Llonch, ha explicat que la instal·lació d'aquest dipòsit de residus ha generat neguit a famílies, professorat i alumnat pel risc per la salut que comporta la seva obertura. Llonch també ha remarcat que l'abocador suposa 'un atac' al medi ambient i al projecte educatiu del centre, ja que aquest està 'molt vinculat a l'entorn amb uns valors com la sostenibilitat i la salut'.

Des del consistori santcugatenc, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha mostrat el seu suport als 'veïns i veïnes que puguin estar preocupats per l'obertura de l'abocador'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.