Els nounats prematurs celebren el seu primer Carnaval

L'Hospital General de Catalunya celebra per cinquè any consecutiu un taller de disfresses per als nadons prematurs que estan a la UCI


  • Comparteix:

Ja és Carnaval també a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC). Per cinquè any consecutiu, la Unitat de Cures Intensives (UCI) de nounats s'ha decorat per a l'ocasió i tant el personal sanitari com les famílies dels nadons prematurs han preparat les seves disfresses per fer més agradable la seva estada a l'hospital. Aquest any, tocava vestir-se de sirenes.

Sandra Pérez, presidenta de l'Associació 'Petits Grans Herois', que s'encarrega d'organitzar aquests tallers de confecció de disfresses, ha explicat que els serveix de 'teràpia' a les famílies, que comparteixen la seva experiència amb persones que estan vivint el mateix. Pérez ha explicat que abans que ho fes l'associació, això sí, les mateixes infermeres ja celebraven Carnaval a la unitat, que cada any es decora segons la temàtica.

Els nadons prematurs són aquells nascuts abans de la setmana 37 de gestació, i els grans prematurs els que han nascut abans de la setmana 29. A l'HUGC neixen uns 200 nens i nenes prematurs cada any, i la meitat han d'ingressar a la UCI de Nounats.


Sandra Pérez

Fem les disfresses pels nadons i famílies que no poden estar fora, perquè han nascut abans. És un taller però també una mica teràpia, perquè compartim les experiències que passem a nounats i veus que les pors que puguis tenir tu també la família que tens al costat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.