Cs assegura que una sentència deixa Sant Cugat fora de l'AMI

L'Ajuntament i l'entitat ho neguen i interpreten que Sant Cugat 'continua i continuarà' formant part de l'AMI


Temes relacionats

L'Ajuntament de Sant Cugat contradiu Cs i assegura que 'continua i continuarà' formant part de l'AMI (25/feb/20)


  • Comparteix:

Els tres regidors de Cs de Sant Cugat en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Els tres regidors de Cs de Sant Cugat en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Cs assegura que Sant Cugat ja no forma part de l'Associació de Municipis per la Independència. El grup municipal basa aquesta asseveració en una sentència emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la el pagament de la quota anual (8.169 euros) que el consistori va pagar a l'entitat l'any 2013. A causa d'aquest impagament, la formació taronja interpreta que Sant Cugat ja no forma part de l'AMI i, a més, insta el govern a reclamar els 60.000 euros que s'han pagat a l'associació. Tant el govern com l'AMI, però, contradiuen la interpretació que fa Cs i mantenen que Sant Cugat segueix formant part de l'entitat.

El procés judicial va arrencar el 2014 arran d'un recurs de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya i la sentència va arribar la primavera de 2015. Ara, després que el jutge hagi desestimat els recursos presentats per l'Ajuntament, l'administració local ha d'acatar la sentència. Des de Cs, tal com ha explicat la regidora Munia Fernández-Jordán, troben 'vergonyós' l'ús il·legítim que s'ha fet de la informació, tant des dels anteriors governs com de l'actual, i ho consideren una 'presa de pèl' als ciutadans.

Malgrat la petició de Cs, tant l'Ajuntament com l'AMI asseguren que el vincle entre l'administració i l'entitat es mantindrà. Subratllen que la sentència només fa referència al pagament de la quota de 2013 i que 'en cap cas té efecte sobre les quotes de les altres anualitats'. L'AMI explica que el fet 'que hi hagi una sentència que anul·li el pagament d’una quota de l'AMI, no vol dir deixar de ser-ne membre'.

L'Ajuntament explica que acata la sentència i que els serveis jurídics municipals ja estan estudiant com atendre la resolució de la mateixa.

Sant Cugat forma part de l'AMI des del desembre de 2011, quan l'adhesió va rebre la llum verda del ple.


M. Fernández-Jordán

Ens sembla una vergonya i una presa de pèl a tots els ciutadans que viuen i treballen a Sant Cugat l'ús espuri que es fa de la informació. Tant de l'equip de govern anterior amb les dues alcaldesses al capdavant, com de l'actual tripartit que tampoc van informar que això era una realitat que passava a l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.