L'Ajuntament homologa dos espais al consistori per poder oferir certificats de formació ocupacional

L'adaptació dels dues sales a l'ajuntament permetrà oferir cursos reconeguts pel Servei d'Ocupació de Catalunya


  • Comparteix:

L'Ajuntament prioritza la Formació Professional a la ciutat / Foto: ACN

L'Ajuntament prioritza la Formació Professional a la ciutat / Foto: ACN

L'Ajuntament podrà acollir a partir d'ara formacions homologades pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per a persones en situació d'atur. Les sales Collserola i Pi d'en Xandri de l'edifici consistorial han obtingut la llum verda per part del departament de Treball perquè s'hi puguin oferir cursos que atorguin certificats professionals. Per aprofitar-ho, l'Ajuntament vol impulsar l'oferta formativa i adaptar-la a la demanda de les empreses i disposar d'un espai de formació 'referent i amb programació estable'.

Els primers cursos que s'oferiran en aquestes aules seran de manipulació d'aliments, el 9 de març; Office nivell mig, el 12; comptabilitat a l'empresa: A3CON, 17 d'abril; i l'acreditació oficial de les competències ACTIC2. L'objectiu: adaptar el màxim possible aquestes formacions, finançades conjuntament pel consistori, la Diputació i el SOC i coordinar-lo amb altres serveis del municipi, com l'Escola d'Adults. Les noves aules permetran no només oferir cursos, sinó també optar a subvencions que fins ara no es podien aconseguir, com ha explicat la tinenta d'alcaldia d'Ocupació, Elena Vila.

Aposta per la formació professional
La formació ocupacional no és l'única aposta de l'Ajuntament per millorar l'ocupabilitat dels ciutadans. La Formació Professional reglada també ha de ser uns dels pilars de l'oferta educativa de la ciutat, segons el govern, i per això hi posaran de la seva part per ampliar l'oferta de graus a Sant Cugat. Hauran de ser, a més, titulacions que s'adaptin al màxim possible a les demandes de les empreses locals. Per això, treballaran de la mà de l'Institut FP Sant Cugat per fer una proposta al departament d'Ensenyament per adaptar i eixamplar l'oferta de graus del centre.

Paral·lelament, el consistori també planteja altres accions, com la jornada 'Tastem l'FP'. El 23 de març, FP Sant Cugat convidarà empreses del sector de la restauració per donar a conèixer l'oferta formativa dual de l'Institut i trobar-se amb els alumnes del centre en una iniciativa que comptarà amb el cuiner Xavi Pellicer.


Elena Vila

Això és una gran notícia. A Sant Cugat no disposàvem d'aules homologades pel SOC. Això ens permet donar certificats professionals. A banda d'això, també ens permet accedir a unes subvencions a les quals no podíem accedir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.