Ingla: 'Les famílies de La Mirada tenen tota la raó en estar enfadades, disgustades i decebudes'

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha respost a les preguntes de la ciutadania al programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mireia Ingla, fa costat a les famílies de l'escola La Mirada pels endarreriments que han afectat la construcció de l'edifici. En una entrevista al programa 'Línia Directa' de Cugat Mèdia on s'ha sotmès a les preguntes de la ciutadania, Ingla ha explicat que comprèn que les famílies estiguin 'enfadades, disgustades i decebudes' per tot plegat i ha subratllat que resoldre aquesta situació és una 'prioritat' per al govern municipal'. Està previst que l'edifici de La Mirada sigui una realitat el curs 2022-2023. De moment, el ple municipal es reunirà de forma extraordinària la setmana que ve per donar llum verda a les modificacions urbanístiques pertinents perquè l'escola pugui ubicar-se en uns terrenys a tocar del bosc de Volpelleres.



'Ha estat impossible construir l'escola La Mirada on estava previst', ha lamentat Ingla. La causa de tot plegat va ser un informe tècnic que va paralitzar la construcció del centre. El document, que va arribar a mans de l'Ajuntament l'estiu passat, concloïa que no es pot edificar en l'espai previst perquè està a menys de 250 metres de les vies de Renfe. Així, de moment els alumnes s'hauran d'estar en els mòduls actuals i en els que se situaran a l'esplanada que hi ha al davant de l'escola L'Olivera. Malgrat això, l'alcaldessa ha volgut deixar clar que aquest espai provisional 'és digníssim', encara que ha lamentat les mancances que presenten, com, per exemple, que no puguin disposar de cuina.

A banda d'abordar la situació de La Mirada, Ingla també ha parlat sobre el camí del Crist Treballador, la via que connecta la Rabassada amb l'escola Avenç. L'alcaldessa ha reconegut una vegada més que va ser un 'error' retirar l'asfalt del camí, però considera que el paviment que hi ha ara és millor que el que hi havia al principi. La republicana ha recordat que aquesta via no es pot cimentar perquè es troba en un espai protegit, ja que es troba a l'àrea de la Torre Negra.

L'alcaldessa ha recordat que fins a l'estiu es treballarà per millorar les condicions de la via, però tot i això ha fet una crida a les famílies del centre per apostar per mètodes de transport més sostenibles. 'Hem arribat a un acord amb els Jesuïtes (del Centre Borja) per millorar la il·luminació del caminet que va del carrer de Llaceres a l'escola', ha explicat per argumentar l'aposta per anar a peu al centre. També ha recordat que es farà una zona de desencotxament a l'inici del Camí del Crist Treballador perquè els infants puguin anar caminant a l'escola també des d'aquest punt. Tot plegat són propostes per 'alternatives al vehicle privat'. En aquest sentit també ha recordat que els horaris de la línia L8 s'han modificat lleugerament perquè coincideixin amb les entrades i sortides de l'escola.

Més mobilitat
Al 'Línia Directa' l'alcaldessa ha abordat més temes, més enllà dels que afecten escoles de la ciutat. En clau de mobilitat, ha explicat que el pont que va Volpelleres a Sant Joan es refarà per garantir la seguretat. El projecte ja està enllestit i ara falta fer la licitació perquè l'obra estigui a punt durant l'any que ve.

Pel que fa a les obres de la rotonda de l'Hipòdrom i el carril bici que la travessarà, que es van aturar perquè l'empresa concessionària va fer fallida, Ingla ha explicat que s'està fent una nova licitació per tirar endavant la iniciativa. L'alcaldessa creu que aquesta actuació millorarà la mobilitat en favor de la sostenibilitat i la seguretat.

Seguretat
Una veïna ha alertat de problemes de seguretat al barri del Monestir. Tot i això, l'alcaldessa ha recordat que els robatoris han caigut un 30% des de 2017 i ha explicat que la plantilla de la Policia Local creixerà enguany amb la incorporació de 13 nous agents. Així, el cos disposarà d'un centenar d'efectius.

L'alcaldessa també ha fet referència a les marxes exploratòries de dones per definir el 'mapa de la por' de Sant Cugat i ha explicat que hi ha prevista una auditoria de tots els carrers de la ciutat per desplegar un pla que millorarà, per exemple, la il·luminació. Tot plegat per millorar la sensació de seguretat al municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.