El CPA porta Andalusia a Sant Cugat amb la celebració del seu dia regional

Les tradicions i la cultura andalusa han protagonitzat aquests dos dies de celebració


  • Comparteix:

La cultura i les tradicions andaluses han agafat forma aquest cap de setmana a Sant Cugat amb la celebració del Dia d'Andalusia al Centro Popular Andaluz (CPA). La comunitat andalusa de Sant Cugat ha reivindicat les seves arrels i la seva pertinença al municipi, així com també s'ha posat en valor el caràcter integrador del CPA, que es va instal·lar a la ciutat fa més de quatre dècades. Entre aquest divendres i dissabte, la gresca ha estat marcada pels balls i la música flamenca, el vi d'honor i el tradicional 'potaje andaluz'.

La celebració ha donat el tret de sortida aquest divendres, Dia d'Andalusia, amb un acte institucional al teatre del CPA. Flamenc i òpera s'han fusionat amb l'actuació de la soprano santcugatenca Laura Brasó, mentre que la dansa flamenca ha arribat de la mà de l'Escuela CR de ball. El públic s'ha posat dempeus quan Brasó ha cantat l'himne d'Andalusia i Els Segadors com a mostra d'unió entre les dues comunitats. La cita d'aquest divendres ha finalitzat amb un brindis amb vi d'honor i pica-pica per a tots els assistents.

Les activitats del Dia d'Andalusia a Sant Cugat, però, s'han allargat fins aquest dissabte. Una cinquantena de persones han gaudit d'un dinar amb el tradicional 'potaje'. Abans de començar, però, s'ha tornat a brindar per Andalusia. Una jornada que ha posat punt final amb l'actuació del guitarrista madrileny Mario Herrero.

El president del CPA, Miquel Jiménez, ha recordat que la seva funció és fer 'ciutat i país'. Jiménez també ha destacat que tenen una entitat 'molt bonica' i que és 'per a tots' els ciutadans.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i representants polítics tampoc s'han perdut la celebració del Dia d'Andalusia al CPA i han assistit a les activitats. Durant el parlament al teatre del CPA, Ingla ha recordat que Sant Cugat és 'una ciutat molt diversa, plural i oberta a totes les cultures'. Per això, el Dia d'Andalusia també és 'una cita ineludible' al municipi, ha assegurat l'alcaldessa, que ha finalitzat el seu discurs amb un 'visca Andalusia, visca Sant Cugat i visca Catalunya'.




Miquel Jiménez

Tornar a dir que fem funció de ciutat i de país, som la gent que estem oberts a tothom. Tenim sort que uns senyors de Montellano van apostar per comprar un local i tenim una entitat molt bonica i és per tots.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.