El 8M comença a tenyir Sant Cugat de lila contra la repressió a les dones

Una acció de protesta davant de FGC ha arrencat la setmana de lluita feminista


  • Comparteix:

El Comitè de Vaga Feminista de Sant Cugat ha arrencat aquest dilluns una setmana de lluita prevista amb diferents accions. La primera d'elles, una 'performance' davant l'estació de Sant Cugat dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a la qual s'han unit els col·lectius Hora Bruixa i 8MilMotius. Una trentena de dones ha tenyit la plaça de Lluís Millet amb fum lila per protestar contra 'la repressió' a les dones i als col·lectius feministes 'organitzats', així com en solidaritat amb les membres denunciades per l'empresa de transport pel tall de vies de fa dos anys.

En concret, set membres santcugatenques del col·lectiu estan en un el procés judicial després de ser denunciades pel tall de les vies a Sant Cugat durant la vaga feminista del 8 de març del 2018. Les vaguistes estan encausades per desobediència a l'autoritat i desordres públics, càrrecs que poden suposar penes de presó i fins a 26.000 euros de responsabilitat civil.

Comença la 'setmana de lluita' pel Dia de la Dona / Foto: Cugat Mèdia
Comença la 'setmana de lluita' pel Dia de la Dona / Foto: Cugat Mèdia

El grup de dones s'ha concentrat a la plaça de Lluís Millet aquest dilluns a les set del matí, on també hi havia quatre patrulles de Mossos d'Esquadra. Vestides de negre i amb un mocador lila que els tapava la cara, han iniciat la 'performance' al centre de la plaça. Al crit d''Alerta, estem en quarantena', l'espai s'ha omplert de fum lila mentre la 'repressió' anava perseguint les noies que portaven cartells amb missatges com 'Per fer vaga un 8 de març', 'Per reivindicar un habitatge digne' i 'Per plantar cara al patriarcat'. El col·lectiu ha posat punt final a l'acció penjant una pancarta a la plaça a la qual es llegia 'Comença la setmana de lluita pel 8M'.

La portaveu dels col·lectius, Anna Sala, ha remarcat que l'acció d'aquest dilluns és 'útil' per explicar 'el paper de la repressió' i la 'realitat' que viuen com a 'dones organitzades'.




Anna Sala

L'acció que hem volgut fer ha sigut una 'performance' perquè creiem que també és útil per explicar quin és el paper de la repressió i la realitat que estem vivint com a dones organitzades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.