Famílies de les escoles bressol de Sant Cugat, preocupades per la manca de mestres

Convoquen una manifestació per reclamar que l'Ajuntament prorrogui fins a final de curs el contracte als docents


  • Comparteix:

Preocupació a l'entorn de les escoles bressol de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Preocupació a l'entorn de les escoles bressol de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Un grup de famílies de les escoles bressol municipals de Sant Cugat mostren la seva preocupació per la finalització dels contractes aquest mes d'un grup de mestres dels centres educatius. Asseguren que aquesta situació ja ha afectat una docent de La Mimosa i que properament ho farà amb dos docents d'El Niu, dos del Tricicle i dos del Cavall Fort. Com que la finalització del contracte té lloc enmig del curs, l'Ajuntament contractarà suplents provisionalment. Es tracta d'un procediment que s'allargarà fins a dues setmanes, durant les quals hi haurà manca de personal.

'Les mestres que finalitzen contracte estan treballant amb infants d'entre zero i tres anys i són el primer referent fora de casa', alerten les famílies en un comunicat. I afegeixen que 'la mala gestió de l'Ajuntament pot afectar psicològicament i efectivament els més petits'. Un dels pares responsables del comunicat, Marc Guillem, ha explicat a Cugat Mèdia que els infants no entenen que d'un dia a l'altre 'la mestra referent desaparegui'.

Els familiars, a més, apel·len al compromís de Sant Cugat amb la Declaració dels Drets dels Infants, que recull que a la canalla se l'ha de 'protegir davant qualsevol negligència'.

Per tot això, els familiars volen alçar la veu i exigir que l'administració faci front a la situació. Tenien previst fer-ho amb una manifestació aquest dissabte, que finalment ha quedat anul·lada en compliment de les recomanacions contra el coronavirus.

Cartell de la protesta
Cartell de la protesta



Marc Guillem

La mestra que tenen de referent desapareix. Això fa que els infants estiguin incòmodes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.