Tancats els casals cívics, de gent gran i les ludoteques per contenir el coronavirus

Les residències per a gent gran, persones amb discapacitat i salut mental no acceptaran nous ingressos per disposar d'espai d'aïllament


  • Comparteix:

La gent gran és un dels col·lectius més vulnerables / Foto: Localpres

La gent gran és un dels col·lectius més vulnerables / Foto: Localpres

El departament de Treball, Afers Socials i Família ha decretat, també, el tancament durant un període mínim de 15 dies dels casals cívics, casals de gent gran, les cases del mar i les ludoteques de la Generalitat. Pel que fa als centres de dia que comparteixen edifici amb una residència, l'ordre del departament és assegurar que usuaris i professionals estiguin en espais separats i no entrin en contacte. Si no es poden mantenir els espais separats, el centre de dia haurà de cessar temporalment l'activitat i es buscaran alternatives a cada usuari. En la resta de centres de dia, se seguiran les recomanacions preventives específiques per als centres residencials i de dia.

Pel que fa als centres residencials d'atenció a la gent gran, les persones amb discapacitat i salut mental, hi ha tres noves indicacions: un reforç de les mesures higièniques (especialment la desinfecció de superfícies), la suspensió temporal de nous ingressos, per tal de disposar d'espai per a l'aïllament de possibles afectats i la restricció al màxim de les visites de familiars als centres (només es permetrà l'entrada en casos d'urgència o necessitat justificada).

El Govern també recomana anul·lar durant els propers 15 dies les activitats de caus, esplais i altres activitats en l'àmbit del lleure que suposi la coincidència d'infants i joves de centres educatius diferents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.