L'Ajuntament suspèn totes les activitats i tanca els equipaments municipals per prevenir el coronavirus

Es mantindran oberts únicament els serveis bàsics municipals: serveis socials i salut


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat ha limitat l'aforament i garantit la separació entre persones a l'OAC / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament de Sant Cugat ha limitat l'aforament i garantit la separació entre persones a l'OAC / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament tanca la majoria d'equipaments municipals i suspèn totes les activitats que organitzava a partir d'aquest dijous a les tres de la tarda i durant, com a mínim, 15 dies. L'alcaldessa, Mireia Ingla, aprovarà un decret municipal amb aquestes mesures per evitar la propagació del coronavirus SARS-CoV-2, després d'una reunió del Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL). A Valldoreix, l'EMD ha aplicat les mateixes mesures.

Tancament d'equipaments municipals
En concret, el consistori ha decretat el tancament de tots els equipaments esportius (les ZEM), culturals (biblioteques, Casa de Cultura, Teatre-Auditori...) i els casals de gent gran públics, el de Mira-sol, el de la Floresta i el de les Planes. Únicament es mantindran oberts els que ofereixen serveis bàsics, en l'àmbit de serveis bàsics i salut. És a dir, que l'edifici de l'Ajuntament estarà obert i, com a mesures preventives, el consistori recomana a les persones grans i col·lectius vulnerables evitar anar-hi presencialment i fer els tràmits de forma telemàtica sempre que sigui possible.

Pel que fa a l'àmbit educatiu, les escoles bressol municipals i l'Escola d'Art només estaran obertes aquest dijous, ja que a partir d'aquest divendres tancaran segons les mesures adoptades per la Generalitat. En canvi, el Taller Triangle i l'Escola de Música i Conservatori es tancaran aquest dijous mateix.

Suspeses totes les activitats
L'Ajuntament, a més, ha decidit suspendre totes les activitats que tenia organitzades tant en espais tancats com a l'aire lliure. S'hi inclouen totes les activitats extraescolars municipals, com les organitzades a través de l'OMET, a més d'altres activitats agendades com la jornada del Dia de la Dona d'aquest dissabte, les activitats de la Quinzena de Dansa o les pel·lícules que proposa el cicle de cinema d'autor del consistori. De fet, en clau cultural, l'Esbart Sant Cugat també ha anunciat que suspèn la seva activitat fins al dia 27.

Pel que fa a la resta d'activitats previstes al municipi, l'Ajuntament recorda les indicacions de la Generalitat de suspendre els actes de més de 1.000 persones limitar a un terç l'aforament dels actes de menys de 1.000 persones per garantir una distància de seguretat. Això inclou tota mena d'espectacles públics, recreatius i d'oci, siguin organitzats per entitats públiques o privades. Els Cinemes Sant Cugat i l'Eurofitness de la Rambla del Celler, per exemple, que són equipaments públics però concessionats, es mantindran oberts però només es permetrà l'accés a un terç de l'aforament. Els cossos de seguretat supervisaran el compliment d'aquestes indicacions a tot el municipi i, des de l'Ajuntament denunciaran als Mossos d'Esquadra els missatges amb notícies falses que es difonguin a través de les xarxes socials.

Finalment, també s'ha pres la decisió de limitar la presència de públic a les cerimònies de casament que faci l'Ajuntament i a les cerimònies funeràries al tanatori municipal per tal que com a màxim s'ocupi un terç de l'aforament d'aquests espais.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha transmès a través d'un comunicat 'un missatge de tranquil·litat' a la ciutadania i 'd'absoluta confiança en el sistema de salut'. També ha assegurat que seguirà totes les instruccions de la Generalitat i que s'anirà adaptant l'actuació als protocols que hi hagi en cada moment.

L'Ajuntament també ha aprovat un Pla de Contingència amb mesures per prevenir el contagi de coronavirus entre els seus treballadors i treballadores. Entre d'altres actuacions s'incrementaran les mesures d'higiene entre els treballadors, especialment els que atenen directament la ciutadania com per exemple el personal de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), polítiques socials, consergeria i Policia Local.

També s'ha suspès la participació de personal municipal en congressos o sessions formatives i s'evitarà celebrar reunions a l'Ajuntament que puguin considerar-se prescindibles o ajornables.

Valldoreix
En el cas de Valldoreix, l'EMD ha posat en marxa 15 dies de restriccions. Així, queden tancats els equipaments municipals: els esportius (pavelló de Voleibol i complex esportiu), els culturals (Biblioaccés Vall d'Or, Casal de Cultura i Nau de Cultura) i el casal d'avis. Es mantindran oberts els espais que ofereixen serveis bàsics. També tanquen les escoles bressol i les escoles i instituts.

També queden suspeses totes les activitats, tant les que es fan a cobert com a l'aire lliure. Això afecta al mercadet dels dissabtes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.