Estudiants de medicina de la UIC s'ofereixen com a voluntaris per resoldre dubtes sobre el coronavirus

Més de 60 alumnes contacten per telèfon amb persones que necessiten resoldre dubtes o rebre informació sobre la malaltia


  • Comparteix:

El campus universitari de la UIC / Foto: UIC

El campus universitari de la UIC / Foto: UIC

Més d'una seixantena d'alumnes del grau de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ha començat a resoldre de manera telemàtica dubtes sobre el coronavirus dels usuaris de l'Equip d'Atenció Primària Sardenya. Els alumnes, de cinquè i sisè curs del centre ubicat a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC), contacten per telèfon amb totes aquelles persones que necessiten rebre informació sobre la malaltia i així ajuden a no col·lapsar les trucades que rep el 061.

En grups reduïts de màxim quatre alumnes i respectant totes les mesures de protecció i higiene, els voluntaris assisteixen a l'EAP Sardenya de Barcelona des de les nou del matí fins a les set de la tarda. La iniciativa ha estat impulsada per la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UIC i el mateix l'Equip d'Atenció Primària.

El degà de la facultat, el doctor Albert Balaguer, ha explicat en un comunicat que 'és reconfortant veure com la situació ha mobilitzat els alumnes que volen ajudar la població'. 'Com a centre universitari en el qual formem als futurs metges, dur a terme aquesta iniciativa és part del nostre compromís amb la societat', ha destacat Balaguer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.