Cugat Mèdia parla amb el cap dels Mossos a Sant Cugat: 'Desplegaran controls per evitar desplaçaments que no siguin per causes de força major'

El cap de la comissaria de Sant Cugat, Manel Rodríguez, alerta de casos de 'picaresca' per evitar el confinament


  • Comparteix:

Imatge d'un dels controls policials per evitar desplaçaments pel coronavirus / Foto: Mossos d'Esquadra

Imatge d'un dels controls policials per evitar desplaçaments pel coronavirus / Foto: Mossos d'Esquadra

Després d'una setmana de restriccions de mobilitat decretades per l'estat d'alarma per prevenir el contagi del coronavirus, els Mossos d'Esquadra incrementaran aquest cap de setmana els controls, en coordinació amb les policies locals, per 'reduir al màxim la mobilitat a les carreteres' i evitar desplaçaments a segones residències. Les persones que circulin per la via pública i no acreditin cap dels motius previstos al decret o que no vagin soles al vehicle seran denunciades. Les sancions per infringir aquestes mesures oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros de multa. De fet, la Policia Local ja ha interposat fins aquest divendres un total de 34 multes per incompliments de les restriccions.

El cap de la comissaria de Mossos de Sant Cugat, el sotsinspector Manel Rodríguez, ha explicat en una entrevista a Cugat Mèdia que, tot i que els primers dies 'hi havia una manca d'interiorització' de les restriccions, la majoria de la població ha complert amb el confinament a mesura que passaven els dies. Això sí, Rodríguez alerta de casos de 'picaresca' d'algunes persones que intenten eludir el confinament.

Com actua Mossos per verificar que es compleix amb les mesures restrictives?
De forma coordinada amb la Policia Local, el cos ha establert zones de vigilància i patrullatge, a més de controls en vies de trànsit rodat per comprovar que les persones que hi ha en vies i zones públiques tinguin 'una justificació legal' per ser-hi. Des dels Mossos asseguren que l'objectiu no és 'denunciar indiscriminadament', sinó que la població 'prengui consciència' de la situació. De fet, asseguren que ja porten 'més denúncies de les que voldríem'.

Com m'he d'identificar davant dels Mossos i quins justificants he de portar?
Com en qualsevol altra situació, si ens ho requereix la policia haurem de facilitar una identificació personal oficial (DNI, passaport o permís de conducció). Amb aquest document hauria de ser suficient, però per justificar la presència als carrers és aconsellable, tot i que no obligatori, disposar d'un certificat d'empresa on constin les dades personals, el lloc de treball i l'horari de feina.

És necessari portar els tiquets de la compra?
No és obligatori, però si l'agent no veu suficients les explicacions del ciutadà el tiquet de compra 'pot ajudar' a justificar la presència al carrer. Els Mossos recorden que, tot i que està permès desplaçar-se per comprar productes alimentaris, aquests han de ser sempre individuals.

El cos apel·la a la 'responsabilitat individual' per seguir unes mesures 'que tenen com a finalitat la seguretat de tots'.




Manel Rodríguez

De manera generalitzada, a Sant Cugat s'està complint amb la normativa, tot i que encara ens trobem amb situacions puntuals de persones que amb picaresca i falses excuses intenten eludir aquest confinament i sortir al carrer.

Manel Rodríguez

Difícilment podrem demostrar que anem vàries persones en un vehicle a fer una gestió que es considera essencial. La recomanació és que ningú es desplaci, perquè lamentablement seran denunciats. Ens trobarem fàcilment controls en molts punts del territori. La recomanació no ha de ser des d'un punt de vista sancionador, sinó de recomanació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.