El FabLab Sant Cugat fabrica material sanitari en 3D i en làser per lluitar contra el coronavirus

El centre santcugatenc dissenya amb la col·laboració de l'Ajuntament i d'Esade viseres protectores i les distribueix als centres hospitalaris


  • Comparteix:

Imatge de les viseres que es produeixen a Sant Cugat / Foto: FabLab Sant Cugat

Imatge de les viseres que es produeixen a Sant Cugat / Foto: FabLab Sant Cugat

El FabLab de Sant Cugat se suma a les iniciatives per ajudar a frenar la propagació del coronavirus. En concret, el centre santcugatenc dissenya i fabrica viseres protectores en 3D i en làser per a subministrar-la a centres hospitalaris i, a més, també ha col·laborat en el prototip del respirador OxyGen de Protofy, que properament es repartirà a hospitals.

La iniciativa forma part del moviment d'àmbit estatal #CoronavirusMakers que, mitjançant grups de Telegram, estan donant suport a les administracions públiques, als centres de salut i als hospitals amb el disseny i la fabricació de material sanitari imprescindible per prevenir i evitar el contagi. Es dissenyen respiradors, mascaretes i viseres, entre d'altres coses, i es publiquen obertament per a què qualsevol persona o centre amb accés a eines de fabricació digital en pugui produir. Des del centre de Sant Cugat, participen en la coordinació d'alguns grups, a més del disseny i la fabricació de material. Ho ha explicat a Cugat Mèdia el director de FabLab Sant Cugat, Mat Laverne, qui també ha avançat que tenen la intenció de crear un grup d'àmbit local, per a la ciutat i els municipis del voltant.

Les viseres protectores són per als professionals com treballen als carrers, com la Policia Local / Foto: FabLab Sant Cugat
Les viseres protectores són per als professionals com treballen als carrers, com la Policia Local / Foto: FabLab Sant Cugat


El FabLab ha aturat la seva producció habitual i els seus serveis per centrar-se en aquesta producció de viseres de protecció fetes amb la impressió en 3D i la talladora làser. La fabricació compta amb el suport de l'Ajuntament i de l'escola de negocis Esade, que estan facilitant el material necessari per a la producció. També es fa una crida a totes les persones amb impressores 3D o amb coneixement tècnic per a què puguin donar un cop demà. Les interessades han d'enviar un correu electrònic a oae@santcugat.cat.

Tant des del centre de fabricació digital com des de l'associació Sant Cugat Empresarial fan una crida a persones i empreses per a què donin material o caixes per empaquetar la producció.




Mat Laverne

Estem a la coordinació d'alguns dels grups, i estem pensant de crear-ne un local, per Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola. Treballem en coordinació, en el disseny i en la fabricació i també amb la col·laboració amb l'Ajuntament per veure on cal fer arribar els dispositius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.