L'estat d'alarma s'allarga fins a l'11 d'abril

El Congrés ha donat llum verda a la pròrroga de dues setmanes de les mesures restrictives per frenar el coronavirus


  • Comparteix:

La sessió plenària ha tingut només la participació d'una quarentena de diputats / Foto: ACN

La sessió plenària ha tingut només la participació d'una quarentena de diputats / Foto: ACN

El Congrés dels Diputats ha donat llum verda a la pròrroga de dues setmana de l'estat de l'alarma per la crisi del coronavirus. D'aquesta manera, les restriccions s'allargaran fins a l'11 d'abril i passaran per sobre de la Setmana Santa. Des de l'inici del brot, a Catalunya es compten 11.592 positius de coronavirus, 672 defuncions i 1.697 altes hospitalàries. En el conjunt de l'Estat espanyol hi ha 47.610 positius, 3.434 morts i 5.367 altes.

En un ple atípic -amb només una quarantena de diputats a l'hemicicle i que ha acabat gairebé a les dues de la matinada- Sánchez ha justificat les decisions adoptades fins ara i ha recordat que el seu executiu ha mobilitzat 200.000 milions d'euros i ha activat mesures sanitàries, socials, econòmiques i laborals per 'guanyar la batalla al virus'. Segons el president espanyol, el seu executiu 'no ha deixat ni un moment de prendre mesures, dictar ordres i se seguiran adoptant per afrontar els desafiaments dels pròxims dies'.

Ara, ha dit Sánchez, cal 'unitat i lleialtat'. En aquest sentit ha justificat les decisions adoptades per l''equilibri difícil' entre la lluita contra la pandèmia i la necessitat de recuperació econòmica. 'Cal utilitzar el bisturí per no amputar cap membre que comprometi la recuperació', ha dit.

La mesura ha estat aprovada, després d'11 hores de debat, per tots els grups tret d'ERC, EH-Bildu, JxCat, el BNG i la CUP, que s'han abstingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.