Grifols arriba a un acord amb els Estats Units per desenvolupar un tractament contra el coronavirus

La companyia amb seu a Sant Cugat recollirà plasma de pacients recuperats de la covid-19 per produir anticossos hiperimmunes


  • Comparteix:

La seu de l'empresa a Sant Cugat / Foto: Google Maps

La seu de l'empresa a Sant Cugat / Foto: Google Maps

Grifols ha arribat a un acord amb diverses autoritats dels Estats Units per desenvolupar un tractament per combatre el coronavirus. A través d'un comunicat, l'empresa catalana amb seu a Sant Cugat ha explicat que treballarà amb l'Autoritat Estadounidenca d'Investigació Biomèdica Avançada, l'Agència del Medicament dels Estats Units i altres organismes federals amb l'objectiu de recollir plasma de pacients recuperats de la covid-19 i produir immunoglobulines hiperimmunes al virus. L'acord també contempla el desenvolupament d'estudis preclínics i clínics necessaris per determinar l'eficàcia d'aquesta teràpia.

Així, la companyia posarà a disposició del projecte la seva xarxa de centres de donació aprovats per l'Àgencia del Medicament dels Estats Units, examinarà i identificarà donants i processarà el plasma per produir anticossos hiperimmunes en les seves instal·lacions.

En paral·lel, la multinacional ha explicat que està treballant en un assaig clínic a l'Estat amb plasma inactivat per blau de metilè de pacients recuperats del coronavirus. A més, el grup està desenvolupant un mètode de diagnòstic basat en tecnologia pròpia per detectar el virus de forma més acurada als mètodes actuals. Segons Grifols, cada equip dissenyat permetrà analitzar més de mil mostres diàries i podria estar disponible en les pròximes setmanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.