La Policia Local de Sant Cugat adapta el seu dia a dia per garantir el compliment de confinament

El cos policial treballa en torns de 12 hores, unipersonalment i desinfecten els cotxes després de cada jornada


Temes relacionats

L'estat d'alarma s'allarga fins a l'11 d'abril (25/mar/20)

L'estat d'alarma s'allarga fins a l'11 d'abril (25/mar/20)

El Sindicat de Llogaters demana la suspensió del pagament del lloguer fins que acabi la crisi del coronavirus (26/mar/20)


  • Comparteix:

Torns de 12 hores de dilluns a diumenge, desinfecció dels cotxes policials després de cada torn i patrulles unipersonals, són només algunes de les noves mesures de prevenció contra el coronavirus que ha adoptat la Policia Local de Sant Cugat. Tot plegat, per garantir el compliment de l'ordre de confinament a casa i garantir que la ciutadania surti, únicament, per a les coses imprescindibles i permeses per l'estat d'alarma.

Evitar el contagi i la propagació de la pandèmia no passa, només, perquè la ciutadania compleixi el confinament, sinó que també s'ha de tenir precaució quan se surt de casa per anar a comprar o a cuidar de col·lectius més vulnerables. Això també passa amb les persones que treballen en els serveis essencials decretats per l'estat d'alarma, entre els quals, els cossos de seguretat.
Com ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, en declaracions a Cugat Mèdia, aquestes mesures passen per eliminar els tres torns de treball habituals i establir-ne únicament dos de 12 hores cada un, de dilluns a diumenge. A més, els agents de la Policia Local patrullen de manera unipersonal i un cop han finalitzat la seva setmana de treball s'han de confinar 15 dies a casa, el temps previst perquè es desenvolupin símptomes del COVID-19. Per frenar possibles contagis, el regidor també ha explicat els cotxes que utilitzen els agents es desinfecten diàriament, després de cada torn.

El sotsinspector en cap en funcions de la Policia Local, Àngel Pastor, ha remarcat que la seva feina s'adapta constantment als canvis i 'noves restriccions' decretades per les autoritats, tant sanitàries com de govern. En aquest sentit, com ha detallat Pastor, el primer és fer 'extensiva' la modificació a tot el col·lectiu policial perquè 'ho tinguin en compte' i, posteriorment, s'informa la ciutadania.

Carol també ha volgut recordar que la situació que viu el país, i el món sencer, és 'un tema molt greu' en què ens 'estem jugant la vida de moltes persones'. Per això, afirma que 'no val jugar' i remarca la importància de complir les mesures preventives i les restriccions establertes per l'estat d'alarma.

Sant Cugat compleix, majoritàriament, l'ordre de confinament
Tant des de l'Ajuntament com de la Policia Local, s'ha volgut agrair el compromís dels santcugatencs i santcugatenques de seguir l'ordre de confinament. Pastor ha assegurat que durant els primers dies, la ciutadania podia estar confosa, però que ràpidament van entendre 'què podien fer i què no'. Malgrat això, el cos policial ha hagut d'avisar diverses persones que aprofitaven els permisos per sortir de casa, com treure a passejar les mascotes, per fer altres activitats no autoritzades.




Àngel Pastor

Cada vegada que hi ha una modificaicó, es fa extensiva a tot el col·lectiu perquè ho tinguin en compte. Davant de situacions que comporten noves restriccions, inicialment s'adopta un posicionament de formació, pedagogia i informació a la ciutadania.

Francesc Carol

Per tant apliquem el sentit comú, és un tema molt greu, ens estem jugant la vida de molte persones i no val jugar. Sortim a comprar, a passejar el gos al costat de casa, i cap a casa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.