Un matrimoni santcugatenc, atrapat a les Filipines sense poder tornar a casa a causa del coronavirus

Amb vols anul·lats des del país asiàtic cap a Catalunya, la parella es troba ara al pis d'un familiar


Temes relacionats

Àlex Morales: 'Si la gent, des del començament, haguéssim cregut les autoritats, tothom hauria reaccionat més de pressa' (25/mar/20)


  • Comparteix:

Un matrimoni santcugatenc està vivint la crisi del coronavirus a milers de quilòmetres de distància de casa seva, però amb preocupació i angoixa. En Pedro Tudela i la seva dona es trobaven a les Filipines de viatge quan es va decretar l'estat d'alarma per frenar a la pandèmia. El vol de tornada sortia des de Manila aquest dissabte, però la companyia aèria Emirates l'ha cancel·lat. Davant d'aquesta situació, els viatgers van comprar un altre vol que també va ser cancel·lat i, segons els explica l'aerolínia, podrien no poder tornar fins a mitjans d'abril. Malgrat les dificultats, s'han pogut allotjar al pis que un familiar té a la zona.

En Pedro explica a Cugat Mèdia que des del consolat no se'ls ha ofert cap tipus d'ajuda per poder tornar a Catalunya i que se senten 'abandonats'. De fet, es queixa que a causa de la burocràcia va fer que trigués més dies del compte en arribar a la capital filipina. Explica que necessitava un certificat mèdic que notifiqués que no estava contagiat de coronavirus. 'Si hagués tingut abans els papers que necessitava per arribar a l'aeroport, ara estaria a Sant Cugat', relata.

'Afortunadament, la meva dona és filipina i un nebot seu que estava de viatge ens ha acollit a casa seva'. Tot i que que ara tenen un sostre i veuen amb certesa una data per tornar a casa, l'optimisme no és ple, ja que assegura que estan 'sense diners al compte corrent'. 'Ara tinc dos problemes menys, però segueixo veient molt lluny tornar a Sant Cugat', lamenta. En aquest sentit, està preocupat per la seva família i també per com aquesta situació, si s'allarga, pot afectar-los a la feina. 'És molt dur estar aquí'.


Pedro Tudela

Estem en una situació d'abandonament des del dia. Sabent que la cosa es complicaria ningú no ens ha ajudat. Estem preocupats per la família, també per la feina. És molt dur estar aquí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.