Un grup de voluntàries cus mascaretes solidàries a Sant Cugat

El material es reparteix entre les residències de gent gran i residències per persones amb discapacitat


  • Comparteix:

Més d'una quarantena de dones s'han sumat a la inciativa / Foto: Cedida

Més d'una quarantena de dones s'han sumat a la inciativa / Foto: Cedida

Un grup de més de 40 dones voluntàries de Sant Cugat ha començat a cosir mascaretes solidàries, un dels materials de protecció individual més necessaris i escassos per combatre el coronavirus. Treballen diàriament des de casa per fabricar desenes de mascaretes i, posteriorment, dues persones s'encarreguen de distribuir-les entre les residències de la ciutat, tant a llars d'avis com a residències per a persones amb discapacitat.

El projecte de mascaretes solidàries neix com a iniciativa de Carmen Cabezas qui, a través de WhatsApp, ha aconseguit que més d'una quarantena de dones se sumin a col·laborar. Com ha explicat una de les dones, Conchita Fernàndez, que s'encarrega de la logística de la iniciativa, la 'prioritat' és abastir residències de gent gran i centres per a persones amb discapacitat de Sant Cugat, ja que 'tenen una mancança molt gran' de material. Un cop han servit aquests espais, continuen amb diverses comandes que els fan arribar.

Per la seva banda, Cabezas ha volgut enviar un missatge d'agraïment a totes les persones i serveis que fan possible la iniciativa, com la Clínica Dental de Volpelleres que esterilitza les mascaretes i la Merceria Juanica de Rubí.

Mostra de les mascaretes solidàries / Foto: Cedida
Mostra de les mascaretes solidàries / Fotos: Cedida


Una part de les mascaretes solidàries fabricades fins el moment, un total de 750, han estat donades a la residència santcugatenca del Grup Amma i una altra a la Fundació Privada Autisme Guru. Dues persones del grup de voluntaris compten amb el permís de l'Ajuntament per distribuir tot el material fabricat.

La Meritxell, des de la Fundació, ha agraït les mascaretes que el grup els hi ha entregat i els anima a continuar amb aquesta iniciativa 'genial'. En el missatge, adreçat als voluntaris, també ha recordat que les mascaretes 'fan molta falta' i espera que aviat puguin donar-ne més.

Una ludoteca de Sant Cugat dona més de 1.000 cubre sabates
La propietària d'una ludoteca de Sant Cugat, Belen Corino, ha volgut aportar el seu gra de sorra per combatre la mancança de material de protecció individual. Per això, ha fet una donació de 1.200 cubre sabates que ja no utilitzen en el centre. Es va posar en contacte amb l'Ajuntament que, aquest divendres li ha recollit el material i ho distribuïrà entre les persones i serveis que ho necessitin. Corino ha explicat a Cugat Mèdia que, davant la 'situació extrema' que es viu al país, ha decidit donar aquest material a les persones que 'més ho necessiten, els nostres metges'.

Corino també s'ha ofert a cosir mascaretes des de casa, ja que disposa d'una màquina per poder-ho fer. Com ha confirmat la propietària de la ludoteca a Cugat Mèdia, el consistori li facilitarà el material necessari per cosir 40 mascaretes.








Conchita Fernández

La nostra prioritat ara mateix és servir a residències i centres amb persones discapacitades, tenen una mancança molt gran de material.

Carmen Cabezas

Vull donar les gràcies a tota la gent que amb les seves donacions i aportacions han fet possible tirar endavant aquest projecte.

Meritxell

Estic molt contenta que hagueu vingut a portar-nos les mascaretes que ens fan molta falta i a més són xulíssimes. Moltes gràcies i a veure si ens en podeu portar més, hem demanat unes 100, però moltes gràcies i endavant amb la feina que esteu fent que és genial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.