Queixes de CCOO per la falta de material i de personal a Mútua Terrassa

Mútua Terrassa assegura que la situació del seus centres 'no difereix de la resta del sector sanitari del país'


Temes relacionats

Sant Cugat registra 190 casos positius de coronavirus (31/mar/20)

El CAP Valldoreix tanca, el de Sant Cugat concentra casos de Covid-19 i el de Can Mates acull la resta de consultes (30/mar/20)

El govern espanyol posa a les ordres dels consellers de salut totes les instal·lacions de la sanitat privada (16/mar/20)


  • Comparteix:

L'Hospital Universitari Mútua Terrassa és el centre de referència per a Sant Cugat / Foto: Mútua

L'Hospital Universitari Mútua Terrassa és el centre de referència per a Sant Cugat / Foto: Mútua

La crisi del coronavirus està posant a prova els sistemes sanitaris, tant el privat com el públic. Des de l'Hospital Universitat Mútua Terrassa (el centre públic de referència per a Sant Cugat) com des dels CAP es fa front a la situació amb 'menys recursos dels que calen'. La secció de CCOO a Mútua Terrassa alerta que els materials d'autoprotecció, com les mascaretes, 's'estan racionant perquè hi ha risc que s'acabin'. Mútua Terrassa ha explicat a Cugat Mèdia que ja s'està treballant per garantir el subministrament de materials.

'Tot això passa per falta de previsió', explica el referent de Sanitat de CCOO al Vallès Occidental, Joan Carles Delgado. 'Amb la grip A ja vam veure que qualsevol epidèmia que comença a l'Àsia acaba arribant'. I lamenta que 'des de fa cinc mesos s'estava veient el que passava a la Xina i des de fa un ho teníem a tocar a Itàlia; i aquí ningú ha fet res fins que no ho hem tingut a sobre'.

La reutilització de material és una de les grans preocupacions dels representants sindicals. Des de Mútua Terrassa expliquen que el material d'autoprotecció (mascaretes, bates impermeables, ulleres) s'està racionant per garantir l'abastiment durant tota la crisi. Ara bé, això suposa que els sanitaris hagin d'utilitzar alguns d'aquests estris durant tot el seu torn, quan la recomanació és que es canviï després d'atendre a cada pacient. 'Fins ara s'ha estat treballat en situació de precarietat total, sense material de protecció obligatori', alerta Delgado.

La situació dels CAP de Sant Cugat
Per fer front a la pandèmia, una de les mesures que s'ha aplicat als Centres d'Atenció Primària (CAP) de Sant Cugat, gestionats per Mútua Terrassa, ha estat la instal·lació de pantalles de protecció per als administratius. Des de CCOO es queixen que no s'han tingut en compte els criteris dels delegats de prevenció. Fan referència a què l'obertura perquè l'administratiu pugui desenvolupar la seva tasca queda a l'altura de la seva cara i això genera un risc.

CCOO ja ha instat a Mútua Terrassa a garantir els requeriments mínims: material, personal i la garantia de la seguretat dels sanitaris. En cas que això no es compleixi, el sindicat ja ha advertit a l'empresa que podria emprendre accions legals. Preguntada per Cugat Mèdia, l'empresa explica que té constància d'aquest missatge i que s'està treballant per garantir que tothom disposi del material necessari, malgrat que admet que 'en certes àrees l'aprovisionament del material està més tensionat'. L'empresa demana que tots els professionals 'facin l'ús més racional i eficient possible dels equips de protecció personal, ja que són un bé escàs'.

Mútua Terrassa, això sí, subratlla que la situació que viuen els seus centres mèdics 'no difereix de la resta del sector sanitari del país'. 'Hem de ser tots conscients de les dificultats que ens trobem', detalla.

'Ho estem donant tot'
Malgrat les queixes, des de Mútua volen deixar clar el compromís dels professionals sanitaris. 'Tots estem al 100%' per sortir d'aquesta situació.


Joan Carles Delgado

Fins ara s'ha estat treballat en situació de precarietat total, sense material de protecció obligatori. Dues mascaretes per torn, sense bates impermeables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.