L'Ajuntament traslladarà la gent gran no contagiada de les residències a hotels

L'objectiu de la mesura és aïllar els residents sans dels contagiats davant l'aparició de casos positius a centres de la ciutat


Temes relacionats

Hotels de Sant Cugat podran acollir malalts de covid-19 a punt de rebre l'alta (27/mar/20)


  • Comparteix:

El col·lectiu de la gent gran és un dels més vulnerables / Foto: Creative Commons Zero

El col·lectiu de la gent gran és un dels més vulnerables / Foto: Creative Commons Zero

L'Ajuntament traslladarà les persones no contagiades ni amb símptomes de la covid-19 de les residències de la gent gran a hotels per aïllar-les i així evitar la propagació de la malaltia. El consistori està ultimant un operatiu en coordinació amb Afers Socials i el departament de Salut de la Generalitat per implementar la mesura i protegir el col·lectiu més vulnerable davant la pandèmia del coronavirus. L'aparició de casos positius de contagi a residències de Sant Cugat ha portat a l'Ajuntament a prendre aquesta decisió amb la col·laboració dels hotels de la ciutat per així tenir més espais alternatius per aïllar les persones no contagiades.

El departament de Salut s'ocuparà de decidir i contractar els hotels de Sant Cugat que acolliran aquests usuaris i també determinarà quines persones no presenten contagi i que, per tant, poden ser traslladades. De la seva banda, Afers Socials i Famílies s'encarregarà de dotar aquests hotels d'acollida del personal de serveis socials necessari per poder atendre el col·lectiu procedent de les residències locals.

Una vegada es determini el nombre de persones a extreure de les residències així com els hotels que estiguin operatius, Creu Roja assumirà el trasllat en els seus vehicles de transport adaptat. En principi, la previsió és que aquest trasllat pugui dur-se a terme durant aquest cap de setmana.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha explicat que l'objectiu de la mesura és preservar les persones sanes de les residències de la gent gran que podran continuar tenint una important qualitat de vida. El consistori encara no sap quants residents es veuran afectats per la decisió, ja que encara es troba en procés d'avaluar cada cas individual per conèixer quants trasllats podrà efectuar.

Les residències, per la seva banda, alerten d'una manca de material sanitari de protecció i de personal per poder complir amb els protocols d'aïllament cada vegada que una persona usuària té símptomes de la covid-19. Des de l'Ajuntament reconeixen la situació 'crítica', però recorden que no li pertoca al consistori el subministrament de material. Tot i això, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha detallat que l'Ajuntament està recollint material sanitari de protecció de donacions de particulars, empreses i entitats per repartir-lo no només al personal municipal que ha de treballar al carrer, sinó també a les residències de gent gran de Sant Cugat.

Per altra banda, i com també va avançar l'alcadessa en una entrevista a Cugat Mèdia, el consistori treballa perquè hotels de la ciutat puguin acollir malalts de covid-19 ingressats a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) que estiguin a punt de rebre l'alta mèdica, així com sanitaris d’aquest equipament perquè hi puguin pernoctar.


Mireia Ingla

L'objectiu principal és poder preservar aquelles persones que estan sanes i que si les aïllem poden tenir una bona qualitat de vida. A l'hora de tenir en compte aquest trasllat, hem de tenir en compte cada situació individualitzada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.