Iniciativa santcugatenca per convertir una empresa de telecomunicacions en una fábrica de pantalles protectores

La iniciativa ha aconseguit repartir més de 1.000 viseres


Temes relacionats

Onada de voluntaris per passejar gossos a El Cau Amic ( 3/abr/20)

FGC modifica els horaris de nou després de la caiguda en picat de la demanda (31/mar/20)


  • Comparteix:

Disposats a sumar-se a la lluita contra la covid-19 i davant la falta de material sanitari, els propietaris santcugatencs de Ficatel, una empresa de telecomunicacions de Rubí, han posat en marxa impressores 3D per fabricar pantalles protectores V40. Van començar amb una sola impressora i, per poder ampliar la producció, van impulsar una campana a través de la plataforma GoFoundMe per poder-ne comprar més. Ara, amb deu impressores treballant dia i nit, poden fabricar 20 pantalles protectores l'hora. Tot plegat ho ha explicat un dels impulsors, Conrad Pagà, al 'Sant Cugat a fons'.

ESCOLTA-HO

Quan la crisi del coronavirus obliga a paralitzar tot l'Estat espanyol, l'empresa de telecomunicacions, com moltes altres, ha d'abaixar la persiana i aturar temporalment la seva activitat. Però, conscients de les mancances i necessitats del servei sanitari del país, la companyia decideix posar-se mans a l'obra i, aprofitant els coneixements d'un treballador amb impressores 3D, troben la via d'aportar el seu gra de sorra en aquesta lluita fabricant pantalles facials protectores. Pagà ha assegurat al 'Sant Cugat a fons' que des de l'empresa aposten per projectes socials i, amb els seus col·laboradors, a treballar en 'iniciatives solidàries'.
Santcugatencs fabriquen pantalles protectores amb impressores 3D
Santcugatencs fabriquen pantalles protectores amb impressores 3D / Foto: Cedida


L'empresa ja ha fabricat més de 1.000 viseres, com ha explicat Conrad Pagà al magazín, i, a més, utilitzen material biodegradable per tal que els residus de la producció siguin el 'menys nocius possible' pel medi ambient. Tot el material que han fabricat s'ha donat, principalment, al personal sanitari del territori començant per les Terres de l'Ebre. Pagà ha detallat que sabien que, en aquella zona la situació 'era crítica' i amb prou feines havien pogut rebre material de protecció per fer front a la pandèmia.

Pel que fa a la logística de distribució, l'empresa que els ja els oferia servei de transport es va posar a la seva disposició per ajudar a portar la producció on fes falta. Un cop van cobrir la necessitat a les Terres de l'Ebre, l'empresa rubinenca ha començat a abastir de pantalles protectores CAPs i hospitals, com Mútua Terrasa, i residències per a gent gran.


Conrad Pagà

Sempre hem apostat per projectes socials i lligats al dia a dia. Tenim altres col·laboradors aquí lligats a tendències actuals, a mirar pel medi ambient i iniciatives solidàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.