Onada de voluntaris per passejar gossos a El Cau Amic

L'entitat va rebre un repunt sobtat d'oferta, però manté l'activitat habitual i assenyala que no s'estan produint abandonaments


Temes relacionats

Què fer amb els animals a casa? (19/mar/20)


  • Comparteix:

Passejar el gos és una de les poques activitats permeses / Foto: Cugat Mèdia

Passejar el gos és una de les poques activitats permeses / Foto: Cugat Mèdia

El Cau Amic ha rebut una allau de peticions de voluntariat per passejar els gossos del refugi i alimentar colònies de gats amb l'arribada del confinament. Especialment els primers dies, van ser molts els ciutadans que es van oferir per acompanyar els animals en una de les poques activitats a l'aire lliure permeses. Això sí, es van trobar amb una negativa, ja que ara mateix estan tancats tots els processos d'adopció, voluntariat i apadrinament per una protectora que pot seguir fent la seva feina, amb més planificació de l'habitual, això sí, amb certa normalitat.

Cal treballar amb temps, com han explicat al 'Sant Cugat a fons' Francesc Codonyés i Rosa Marie Marquès, d'El Cau Amic, ja que per exemple les consultes veterinàries són una mica més complicades. Per les complicacions que suposa tot plegat, la protectora ha decidit centrar-se únicament en el seu dia a dia mentre duri el confinament. La protectora s'ha ofert també a acollir gossos de persones que estiguin passant la malaltia i que no se'n puguin cuidar, un fet que no s'ha donat, tot i que sí que s'ha de lamentar la mort d'un propietari del qual el Cau s'ha de fer càrrec del gos.

Tampoc s'ha produït un augment d'abandonaments. De fet, durant el confinament s'han produït només quatre pèrdues, tres de les quals ja s'han recuperat i l'altre animal, que tenia xip estava a l'espera aquest dilluns de resposta per part del propietari, segons ha informat la protectora que dóna servei a Sant Cugat, Caldes Animal. Tant Marquès com Codonyés han fet una crida a respectar les normes, a treure a passejar només l'estrictament necessari els gossos i a estar molt atents a com els afecta el canvi de rutina, ara que som més a casa que mai. Per això, adverteixen, caldrà anar amb compte amb la tornada a la normalitat, que els animals podrien no prendre's del tot bé.


Francesc Codonyés

Aquests últims dies ja no, però els primers dies hi va haver una allau de gent que volia passejar gossos. Els primers dies tothom volia passejar i donar menjar a les colònies, tothom s'oferir per a tot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.