L'UME, preparada per donar suport a Sant Cugat en tasques de desinfecció a les residències

L'Ajuntament ha reclamat 'tots els recursos' per fer front a la neteja, que de moment assumeix el govern local i la Generalitat


Temes relacionats

L'Ajuntament traslladarà la gent gran no contagiada de les residències a hotels (28/mar/20)


  • Comparteix:

La tasca de desinfecció és clau per evitar contagis / Foto: Ajuntament

La tasca de desinfecció és clau per evitar contagis / Foto: Ajuntament

La Generalitat i l'Ajuntament, a través de les empreses concessionàries, es cuidaran de la tasca de desinfecció de les residències de gent gran de Sant Cugat. Així, de moment, l'UME no arribarà a la ciutat per fer aquesta tasca, tot i que el govern local ha demanat als executius espanyol i català 'tots els recursos' per fer-ne front. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha especificat que perquè l'exèrcit actuï a la ciutat no n'hi ha prou amb la petició de l'Ajuntament, sinó que ha de ser la Generalitat qui hi autoritzi: 'L'UME està preparada en cas que es necessiti'.

'Teníem un problema important amb les desinfeccions i si no traiem el virus és molt més fàcil contagiar-se', explica Ingla. Arran de la falta de personal a les residències (hi ha treballadors de baixa a causa del covid-19), el govern local va adreçar-se a instàncies superiors per demanar ajuda. De moment, la situació s'afrontarà amb els mitjans propis de l'Ajuntament amb l'ajuda del departament d'Afers Socials i Família. Tot i això, explica l'alcaldessa, Sant Cugat disposa de 'tot el ventall d'opcions'.

L'actuació de desinfecció es durà a terme a totes les residències de Sant Cugat. El servei de neteja municipal seguirà fent les tasques de neteja exteriors de les residències, així com al carrer i mobiliari urbà.

Més mesures a les residències
L'Ajuntament traslladarà les persones no contagiades ni amb símptomes de la covid-19 de les residències de la gent gran a hotels per aïllar-les i així evitar la propagació de la malaltia. El consistori està ultimant un operatiu en coordinació amb Afers Socials i el departament de Salut de la Generalitat per implementar la mesura i protegir el col·lectiu més vulnerable davant la pandèmia del coronavirus. L'aparició de casos positius de contagi a residències de Sant Cugat ha portat a l'Ajuntament a prendre aquesta decisió amb la col·laboració dels hotels de la ciutat per així tenir més espais alternatius per aïllar les persones no contagiades.


Mireia Ingla

Vam enviar una carta per demanar com s'havia de sol·licitar ajuda a la UME. L'UME està preparada, però de moment ho cobrim nosaltres.



  • Comparteix:

COMENTARIS

QUINA VERGONYA que ben clar que qui realment mana a l'ajuntament de Sant Cugat del Vallès, es el psc(PSOE). La Ingla una titella , sense cap tipus de nivell , ni lideratge , repeteixo VERGONYA

Pere Ferrer Morello. Enviat el 31/mar/20


dels caregirades de la CUP, millor ni parlar-ne, oi Nuria ?

Pere Ferrer Morello. Enviat el 31/mar/20


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.