L'hospital d'Asepeyo de Sant Cugat assumirà totes les urgències traumatològiques del Vallès

Des del centre hospitalari, a més, ja tracten alguns pacients de covid-19 i estan preparats perquè se'ls derivin més aquesta setmana


Temes relacionats

L'Hospital Asepeyo Sant Cugat atén pacients de coronavirus (26/mar/20)

Les instal·lacions i els professionals de la sanitat privada passen a estar sota coordinació de Salut pel coronavirus (17/mar/20)


  • Comparteix:

Entrada de l'hospital d'Asepeyo, a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Entrada de l'hospital d'Asepeyo, a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Arran de la crisi sanitària del coronavirus, els centres i instal·lacions privats han passat a formar part del sistema públic, sota la coordinació del Servei Català de la Salut (CatSalut). És el cas de l'hospital Asepeyo, amb un centre a Sant Cugat, que va cancel·lar tota la seva activitat com a mútua laboral i ha assumit des d'aquesta setmana totes les urgències de Traumatologia del Vallès. El centre ja tracta pacients de covid-19 i en continua rebent en fase subaguda de la malaltia per alliberar recursos de les instal·lacions que centralitzen la lluita contra aquesta malaltia al Vallès: el Parc Taulí de Terrassa, Mútua Terrassa i l'Hospital de Terrassa.

El gerent de l'hospital d'Asepeyo a Sant Cugat, Manel Fernández, ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia que des del centre santcugatenc centralitzen ara tots els casos de Traumatologia de la comarca perquè la resta d'hospitals es puguin centrar en els pacients de covid-19. De fet, al mateix hospital ja tenen plena la Unitat de Cures Intensives (UCI) amb sis llits amb malalts de la malaltia causada pel coronavirus intubats des de fa deu dies. A més, encara continuen derivant els pacients que no estan tan greus, en un nivell intermig de la fase de recuperació per alliberar pressió de la resta d'hospitals. Fernández ha explicat que, tot i el confinament, continuen havent-hi urgències traumatològiques i preveuen que hauran de continuar assumint pacients durant els propers dies.

L'hospital santcugatenc ha posat a disposició les seves dues unitats d'hospitalització, amb 94 llits, i continua adaptant-ne per a pacients contagiats.


Manel Fernández

Urgències de trauma que fins ara es derivaven a diferents hospitals de la zona, ara el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ens els deriva tots els nosaltres. D'aquesta manera alliberem els hospitals de l'entorn i nosaltres, que som un hospital monogràfic de traumatologia, assumim aquesta especialitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.