Romeva i la resta de presos independentistes passaran el confinament a la presó

Les juntes de tractament descarten que els presos independentistes puguin passar el confinament a casa


Temes relacionats

El govern espanyol diu que els interns del 100.2 han de dormir a la presó i deixa en mans de les presons el tercer grau (19/mar/20)


  • Comparteix:

El santcugatenc Raül Romeva en una imatge d'arxiu a Lledoners / Foto: ACN

El santcugatenc Raül Romeva en una imatge d'arxiu a Lledoners / Foto: ACN

Les juntes de tractament de les presons de Lledoners, Mas d'Enric i Puig de les Basses han descartat que els presos independentistes puguin passar el confinament a casa seva. El departament de Justícia de la Generalitat va anunciar que s'analitzaria si els interns classificats amb l'article 100.2, com és el cas del santcugatenc Raül Romeva, podien fer aquest confinament domiciliar. L'eurodiputada d'ERC Diana Riba ha alertat, respecte aquesta decisió, que les 'amenaces' del Tribunal Suprem (TS) als funcionaris per 'condicionar decisions tècniques' no poden tenir lloc en un règim democràtic. La santcugatenca, també parella de Romeva, insisteix que portaran el cas a la Comissió Europea i a les Nacions Unides.

La intenció de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima era 'reduir al mínim la població reclusa per limitar el risc de contagi a les presons. Dimarts, el departament es va adreçar a les direccions dels centres perquè estudiessin cas per cas la possibilitat del confinament domiciliari de les persones amb un segon grau flexibilitzat amb un 100.2. Fonts del Tribunal Suprem van advertir poques hores després que deixar que els líders independentistes passessin el confinament a casa podia ser un delicte de prevaricació.

Segons Riba són 'fets inacceptables, irresponsables i antidemocràtics'. L'eurodiputada santcugatenca ha afegit que 'en temps de crisi hi ha poders de l'Estat que aprofiten per conquerir competències i per fer retrocedir drets'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.