Interior permet anar a l'hort a collir productes per a l'autoabastament

La cooperativa santcugatenca l'Ortiga era una de les impulsores d'un manifest perquè es pogués anar a l'hort


Temes relacionats

La distribució alimentària a Catalunya assegura que l'abastiment de productes 'està totalment garantit' (10/mar/20)

La distribució alimentària a Catalunya assegura que l'abastiment de productes 'està totalment garantit' (10/mar/20)


  • Comparteix:

L'Ortiga produeix agricultura ecològica a Can Monmany / Foto: Cugat Mèdia

L'Ortiga produeix agricultura ecològica a Can Monmany / Foto: Cugat Mèdia

El departament d'Interior ha donat el vistiplau perquè es pugui anar a l'hort d'autoabastament per collir productes necessaris per a la subsistència. La cooperativa santcugatenca d'agricultura ecològica l'Ortiga havia impulsat conjuntament amb quatre entitats més una recollida de signatures contra la prohibició d'anar als horts particulars durant el període de confinament decretat per l'estat d'alarma. El manifest, que segons els seus impulsors ja comptava amb prop de 20.000 adhesions, explicava que era una norma 'incoherent' i que no tenia en compte l'horta d'autoconsum com un 'element clau en un moment de risc sanitari'.

El departament d'Interior i Protecció Civil han accedit a la petició feta per diferents entitats d'accedir als horts, fora del domicili habitual, sempre que sigui un hort de productes necessaris per a l'autoabastament, tingui animals que s'hagin de cuidar o que sigui una activitat econòmica.

El text argumentava que 'era molt més segur anar a l'hort, complint les mesures sanitàries preventives, que acudir als supermercats' per abastir-se d'aliments frescos. Ho ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia la membre de l'Ortiga Aitana Martín-Aragón, qui també assegura que moltes de les persones usuàries d'aquest tipus d'horts estan en situació de vulnerabilitat.

El manifest també argumenta que moltes persones hi tenen animals en aquests horts, dels quals també se n'ha de tenir cura. A més, alerten de la importància de començar a plantar i sembrar l'horta d'estiu aquestes setmanes perquè hi hagi collita els propers mesos i, d'aquesta manera garantir el producte fresc en un moment en què 'molts països estan aturant les exportacions'.

Les entitats que impulsen el manifest són l'Aresta Cooperativa, Arran de Terra, l'Arada Creativitat Social i Ramaderes de Catalunya, a més de l'Ortiga Agricultura Ecològica.


Aitana Martín-Aragón

Creiem que és una mesura incoherent, perquè considerem que aquests espais són molt més segurs per accedir als aliments bàsics que una gran superfície. Hi ha milers d'horts d'autoconsum a Catalunya, espais on proveir-se d'aliments frescos, ecològics i de qualitat. Les persones usuàries en moltes ocasions es troben en una situació de vulnerabilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.