L'estat d'alarma s'allarga fins al 26 d'abril

El govern espanyol preveu que caldrà ampliar de nou l'estat d'alarma 15 dies més


  • Comparteix:

Pedro Sánchez al Congrés / Foto: ACN

Pedro Sánchez al Congrés / Foto: ACN

El govern espanyol ha rebut el vistiplau del Congrés per allargar l'estat d'alarma fins al 26 d'abril. Aquesta nova pròrroga manté les condicions de l'anterior pel que fa a les restriccions, tret de l'aturada de l'activitat laboral no essencial. La mesura ha rebut 270 vots favorables, 54 negatius i 25 abstencions.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha mostrat convençut aquest dijous que caldrà tornar a ampliar l'estat d'alarma d'aquí a 15 dies, fet que allargaria la situació com a mínim fins l'11 de maig.

'Ja els avanço que estic convençut que d'aquí a 15 dies hauré de tornar (al Congrés) a prorrogar el decret d'alarma, però si demano un decret d'alarma d'un mes l'oposició diu que em vull saltar el Parlament, i per tant prefereixo venir cada quinze dies per demanar la pròrroga', ha dit Sánchez durant el debat al Congrés dels Diputats.

Sánchez s'ha mostrat clar en aquest punt. 'D'aquí 15 dies estic convençut que ho hauré de tornar a fer perquè no haurem posat punt final a la pandèmia", ha sentenciat.

Ho ha dit en resposta a una intervenció del portaveu de Bildu, Oskar Matute. En tot cas, segons Sánchez, si no ho hagués de tornar a fer seria 'perquè tenim una notícia tan extraordinària que prefereixo no dir'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.