L'últim trimestre del curs escolar, llest per començar adaptat a la situació de confinament

La crisi del coronavirus ha obligat als centres escolars de Sant Cugat a treballar amb mitjans telemàtics


Temes relacionats

Cap alumne de Sant Cugat sense accés a l'educació durant el tancament d'escoles ( 7/abr/20)

Les universitats de Sant Cugat mantindran les classes virtuals durant abril i maig ( 6/abr/20)


  • Comparteix:

Els alumnes poden seguir connectats a l'escola / Foto: CC0

Els alumnes poden seguir connectats a l'escola / Foto: CC0

Les escoles de Catalunya engeguen aquest dimarts el tercer trimestre escolar. A causa del confinament, les classes se seguiran impartint indefinidament via telemàtica. El gran repte, explica a Cugat Mèdia la regidora d'Educació, Pilar Gorina, és 'que cap estudiant quedi despenjat' per motius tecnològics.

Gorina ha explicat que la col·laboració amb els centres escolars i amb Labdoo perquè tots els infants disposin d'ordinador o tauleta i de connexió va per bon camí. Molts alumnes d'escoles ja disposen de tots els mitjans per poder estar al 100% des de casa, però encara no són tots. Els centres i, per la seva banda en col·laboració amb el govern, Labdoo es cuiden que els estudiants disposin d'un suport. Per la seva banda, l'Ajuntament és qui garanteix que els dispositius puguin gaudir de connectivitat, com a molt tard aquest dimecres.

La regidora fa una mirada en positiu a la situació que travessen els alumnes. 'Estan fent un aprenentatge impressionant', reflexiona. I insta tothom a 'no angoixar-se amb els continguts' que, amb aquesta situació excepcional, no s'estan impartint de la manera habitual. En cap cas es penalitzarà els alumnes i es tindrà en compte les valoracions que han obtingut en els dos primers trimestres. Seguint les pautes de la Generalitat, les escoles podran proposar als alumnes reptes i projectes setmanals que ajudin a treballar les diferents àrees de coneixement.

La idea de tot plegat és que els estudiants siguin el més autònoms possibles, sense haver de dependre de les famílies. En cas que els infants necessitin suport extra, seran els mestres qui l'ofereixin.

A banda dels centres públics, escoles com l'Avenç, Thau i Àgora també treballen amb mitjans telemàtics per fer que l'educació dels joves no quedi ressentida malgrat la situació provocada per la pandèmia del coronavirus.

Universitats
L'activitat lectiva a les universitats de Catalunya mantindrà el format virtual, com a mínim, fins al maig. La mesura, que també afecta els centres de Sant Cugat, s'ha acordat aquest divendres en una reunió entre el Govern de la Generalitat i els rectors universitaris. Així, després de Setmana Santa, les classes es reprendran de forma no presencial i es realitzaran en línia durant l'abril i el maig. En la reunió no s'ha descartat que al juny es puguin fer activitats presencials, com les avaluacions, però tot plegat dependrà de l'evolució del coronavirus.


Pilar Gorina

El que intentem és que a partir de dimarts comencin tots els alumnes a treballar amb mitjans digitals adequats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.