58 morts per coronavirus a residències de Sant Cugat

L'alcaldessa assegura que la situació està controlada tot i que es mantenen els esforços


Temes relacionats

Les residències de gent gran i l'Ajuntament es coordinen per garantir les millors condicions per a usuaris i professionals ( 9/abr/20)

Sant Cugat segueix treballant per evitar contagis a les residències ( 8/abr/20)

33 persones mortes i 123 aïllades a residències de gent gran de Sant Cugat ( 6/abr/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: CC

Imatge d'arxiu / Foto: CC

Un total de 58 persones han mort a residències de Sant Cugat des de l'inici de la pandèmia. L'Ajuntament assegura que la situació 'està controlada', però continua sent 'complexa' i per això es manté el dispositiu engegat per al qual, ha dit l'alcaldessa, Mireia Ingla, es destinen tots els recursos necessaris.

A Sant Cugat hi ha 16 centres amb més d'un miler de persones residents que són especialment vulnerables al virus. Per això, ha dit Ingla en roda de premsa, l'Ajuntament s'està bolcant amb totes les ajudes possibles.

Això inclou la distribució de mascaretes i material d'autoprotecció, així com un operatiu de desinfecció de les residències. Aquestes tasques, que s'han reforçat, s'estan duent a terme des de les mateixes residències i amb recursos de l'Ajuntament, que ha contractat una empresa per a la desinfecció.

A més, el consistori dona cobertura logística als centres i els facilita servei de càtering en cas de baixes del personal, a més de dispositius perquè els usuaris es puguin comunicar amb els seus familiars. També ha posat a disposició del personal de les residències i els centres per a persones amb discapacitat els hotels de la ciutat, perquè es puguin quedar a dormir en cas de necessitar-ho.

De la mateixa manera, els hotels de Sant Cugat acolliran residents sans en un operatiu preparat en cas que les conselleries de la Generalitat ho requereixin.

Amb tot plegat, ha dit Ingla, 'la situació està controlada', però continuen dedicant-hi tots els recursos i esforços necessaris.

UME a Sant Cugat
La Unitat Militar d'Emergències (UME) de l'exercit espanyol no està col·laborant en les tasques de desinfecció de les residències de Sant Cugat, que s'ha fet amb recursos de la Generalitat, de l'Ajuntament i dels mateixos centres. Tot i així, ha estat present a Sant Cugat a petició d'una residència privada del municipi. Va ser el 27 de març passat i, segons ha explicat Ingla, el requeriment va ser per part de l'empresa de manera generalitzada, ja que té residències a altres municipis de l'Estat espanyol.




Mireia Ingla

Hem aconseguit poder afirmar que tenim la situació de les residències de Sant Cugat absolutament controlada. Un esforç i un sacrifici molt gran, no només per part de l'Ajuntament sinó també pel personal i les direccions de les residències que s'han abocat en aquests moments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.