Un santcugatenc impulsa una campanya contra l'agreujament de la fam a Kènia pel coronavirus

L'aturada econòmica que ha provocat el coronavirus al país africà ha empitjorat la situació als afores de Nairobi


Temes relacionats

Iniciativa solidària des de Sant Cugat pels efectes del coronavirus a les Filipines (15/abr/20)

[Infografia] El voluntariat de Sant Cugat es mobilitza per lluitar contra el coronavirus ( 6/abr/20)


  • Comparteix:

Veïns de Kibera ja han rebut aliments en un primer repartiment: Foto: Cedida

Veïns de Kibera ja han rebut aliments en un primer repartiment: Foto: Cedida

El coronavirus i l'aturada laboral i econòmica que se n'ha derivat afecta d'una manera més greu als sectors més vulnerables. És el cas de Kibera, un barri dels afores de Nairobi, la capital de Kènia, i on moltes famílies que ja patien per aconseguir aliments i productes de primera necessitat abans de la pandèmia ara han vist com s'agreujava la seva situació. Per aquest motiu, el florestà Martí Arimany, que viu al país africà des de fa més d'un any, ha engegat una campanya 'improvisada' a través de les xarxes socials per recaptar fons i comprar aliments per a centenars de famílies d'aquell territori.

La manca d'aliments ha provocat, fins i tot, allaus humanes en el repartiment a la població'
La manca d'aliments ha provocat, fins i tot, allaus humanes en el repartiment a la població / Foto: Cedida


Segons explica Arimany, la situació és tan crítica que la població no està tan preocupada per la Covid-19, sinó per aconseguir menjar cada dia per a la seva família. L'economia a petita escala es basava en la feina diària i, com explica el florestà, el confinament provocat pel coronavirus ha fet que el 70% de les persones hagi perdut la feina. Quan va veure això, primer va decidir fer una donació personal i després ampliar-ho a la seva xarxa de contactes. Arimany assegura que qualsevol donació, per petita que sigui, 'té un impacte molt gran allà'. Afirma també que 'la gent està realment sola', ja que el govern no aporta cap ajuda i la població s'ha d'aferrar a donacions de particulars.

De moment la iniciativa ha reunit més de 6.000 euros i ja s'ha fet el primer repartiment d'aliments i de productes de primera necessitat, del qual se n'han beneficiat més de 290 persones. Arimany indica que continuarà fent-ne un seguiment a través, principalment, del seu compte d'Instagram perquè les persones que hagin fet una donació puguin comprovar a què es destina. Les persones interessades poden fer un ingrés al número de compte ES2102390806763233499627, d'EVO Banc, amb el codi SWIFT EVOBESMM, amb el concepte 'Donació'.




Martí Arimany

El simple fet de col·laborar, encara que sigui amb tres, quatre, cinc o 10 euros, ja fa la gran diferència. Aquí amb 10 euros una família de tres o quatre membres ja menja durant 10 dies. Animem a tothom que col·labori amb el que pugui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.