El Congrés aprova la tercera pròrroga de l'estat d'alarma fins al 9 de maig

El president de l'executiu, Pedro Sánchez, anuncia que la fase de desescalada podria començar la segona quinzena de maig


Temes relacionats

El govern espanyol rectifica: els menors de 14 anys podran sortir a passejar (21/abr/20)


  • Comparteix:

Imatge del ple del Congrés dels Diputats / Foto: Congreso

Imatge del ple del Congrés dels Diputats / Foto: Congreso

El Congrés dels Diputats ha aprovat la tercera pròrroga de l'estat d'alarma fins al 9 de maig. El govern ha espanyol ha comptat amb el suport del PP, Cs i el PNB, mentre que VOX, JxCat i la CUP hi han votat en contra i ERC i EH Bildu s'han abstingut. Per la seva banda, el president de l'executiu, Pedro Sánchez, ha anunciat que la fase de desescalada podria començar la segona quinzena de maig per territoris, tot i que ha insistit que 'no es pot abaixar la guàrdia'.

El Congrés també ha convalidat el decret de mesures per facilitar la contractació temporal d'aturats i persones migrants per pal·liar la manca de temporers al camp pels problemes de circulació derivats de la crisi del coronavirus. La norma permet al sector agrari contractar aturats de municipis propers als camps i que aquestes persones puguin seguir cobrant la prestació d'atur o subsidis agraris.

També facilita que joves migrants d'entre 18 i 21 anys, en situació regular amb permisos de residència no lucrativa, obtinguin permisos de treball per incorporar-se a la campanya de recollida de collites i la pròrroga del permís de treball al camp a aquelles persones migrants que estiguin en situació regular i que els venci abans del 30 de juny.

El decret ha comptat amb 258 vots a favor, 91 abstencions i un vot en contra. També s'ha aprovat la seva tramitació com a Projecte de Llei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.