Els CAPs de Sant Cugat registren aquests dies un fort increment dels casos de grip


  • Comparteix:

El reforç dels serveis d'urgències ha evitat els col·lapses tant a Sant Cugat com a Valldoreix

El reforç dels serveis d'urgències ha evitat els col·lapses tant a Sant Cugat com a Valldoreix

Sant Cugat no s'ha escapat de l'epidèmia de grip que aquests dies està afectant Catalunya. Així ho han confirmat des dels centres d'assistència primària, que durant aquests darrers dies han registrat un important increment dels casos. Tot i això, el reforç del personal destinat a atendre les urgències tant a Sant Cugat com a Valldoreix ha permès evitar els col·lapses.

L'arribada de les festes nadalenques ha portat aquest any un important increment dels casos de grip. I és que amb la baixada de les temperatures registrada a partir del passat 22 de desembre moltes persones han contret aquest virus.

Així ho ha explicat el director del CAP Valldoreix, Marc Matarrodona, que ha assegurat que en els darrers dies el nombre de casos atesos pels serveis d'urgències s'ha disparat. Matarrodona ha afegit que l'epidèmia ha començat, com sol ser habitual, amb els més petits, però que després s'ha estès entre la població adulta.

Marc Matarrodona

Des de que ha començat el fred s'ha disparat el tema de la grip i estem tenint molts més casos a urgències. Com cada any, comença amb els nens i després ja vénen els adults.


Aquesta passa no ha arribat a col·lapsar però els serveis d'urgències del municipi ja que, en previsió del que podia passar, tant el CAP de Sant Cugat com el de Valldoreix han reforçat el personal d'urgències i han reduït una mica les hores de visites concertades per poder atendre millor els casos de darrera hora. Ho explica Marc Matarrodona.

Marc Matarrodona

Per aquestes èpoques ja preveiem que apareixi la grip i el que fem és doblar la gent, a les nostres consultes també traiem una mica les hores de consultes concertades i en fem més d'espontànies.


Des dels Centres d'Assistència Primària han recordat que els símptomes de la grip són mal de cap, mal estar generalitzat i febre. Davant d'aquests símptomes, el tractament és a base de repòs, analgèsics i beure molts líquids. En cas de persones grans o amb altres malalties que puguin agreujar el quadre gripal, aleshores es recomana dirigir-se al servei d'urgències o bé consultar per telèfon a les mateixes urgències o al metge de capçalera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.