El sospitós de matar sensesostres declara davant el jutge per videoconferència

El pressumpte homicida va ser detingut a les Planes


Temes relacionats

Detingut a les Planes el presumpte autor de la mort de persones sense sostre (28/abr/20)

Els Mossos investiguen la mort d'un home trobat calcinat a Collserola (28/abr/20)


  • Comparteix:

Lloc de la detenció a les Planes / Foto: Cugat Mèdia

Lloc de la detenció a les Planes / Foto: Cugat Mèdia

El presumpte autor de la mort de diverses persones sense sostre en les darreres setmanes està declarant per videoconferència aquest dijous davant el jutjat d'instrucció de Rubí, que instrueix la causa. El jove, de 35 anys, va ser detingut dimarts de matinada a les Planes, on s'havia instal·lat en una caravana. El detingut, que roman a dependències dels Mossos d'Esquadra a Barcelona, està investigat pels homicidis a Barcelona de persones sense llar i se'l vincula com a mínim amb tres de les morts.

El sospitós de l'assassinat va ser detingut gràcies a l'avís d'un ciutadà al 112. Així ho va explicar en roda de premsa el responsable de la investigació, l'intendent Joan Carles Granja, que va afegir que l'home actuava amb violència 'desmesurada i gratuïta'. El detingut té 35 anys i havia estat arrestat a Saragossa per un delicte patrimonial.

La investigació està sota secret de sumari i ara els investigadors se centren en saber 'què hi ha darrera d'aquesta persona i l'activitat criminal'. Una de les incògnites a resoldre és si està relacionat amb una quarta mort d'un sense llar a principis del confinament, extrem que Granja va dir que encara no es pot concloure.

Cinc morts durant el confinament
En les últimes setmanes s'han registrat quatre morts de persones sense llar al districte de l'Eixample. En el cas de la primera, els Mossos ja van detenir una altra persona, però aquest homicidi encara està per resoldre. Els fets van tenir lloc la nit del 18 al 19 de març, a les portes d'un supermercat. El segon homicidi va ser el 16 d'abril, al barri del Fort Pienc, aquest cop de dia, i el tercer va ser al carrer Casp, 48 hores més tard i de matinada, el 18 d'abril. L'últim homicidi es va produir dilluns passat a la nit.

El responsable de la investigació va indicar que van relacionar 'de manera molt clara' l'autoria del segon i tercer homicidi. Davant d'aquesta situació, els Mossos van 'intensificar' la investigació i van treballar també en contacte amb entitats de l'àmbit dels sense sostre, especialment Arrels.

Granja va exposar que anaven 'contra rellotge' perquè el que estava en joc eren vides humanes. Ha afegit a més que es tracta d'un col·lectiu especialment vulnerable i 'invisible' a ulls de la societat.

La cinquena víctima és un home, cos del qual es va trobar a l'interior d'una cabana que es va incendiar a Collserola. En aquest cas, però, els Mossos apunten que aquesta mort seria accidental i no violenta i no estaria relacionada amb aquest cas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.