El Suprem ratifica la sentència del 'cas Palau': CDC va rebre diners per l'adjudicació del PAV3 de Sant Cugat a través de Ferrovial

El Tribunal Suprem dona el vistiplau a la condemna de l'Audiència de Barcelona a Millet, Montull i CDC


Temes relacionats

'Cas Palau': CDC va rebre diners per l'adjudicació del PAV3 de Sant Cugat a través de Ferrovial (15/gen/18)


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu del pav 3 de la Rambla del Celler / Foto: Cugat Mèdia

Una imatge d'arxiu del pav 3 de la Rambla del Celler / Foto: Cugat Mèdia

El Tribunal Suprem ha ratificat la sentència del 'cas Palau', que conclou que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va rebre diners de l'adjudicació del PAV3 de Sant Cugat. Segons el text, la constructora de l'equipament, Ferrovial, va abonar una comissió del 4% dels 4,1 milions d'euros de l'import de l'obra, poc més de 167.000 euros, dels quals va entregar el 2,5 % a CDC (104.400) i l'1,5% (62.640) a Fèlix Millet i Jordi Montull per la seva intermediació. En la resolució queda 'acreditat' que, 'com a mínim', CDC va rebre de Ferrovial diners de quatre adjudicacions d'obra pública, una d'elles l'equipament santcugatenc.

El Suprem confirma així la condemna de l'Audiència de Barcelona a 9 anys i 8 mesos de presó i multa de 4,1 milions d'euros al que va ser màxim responsable del Palau de la Música, Fèlix Millet, i a 7 anys i 6 mesos de presó i multa de 2,9 milions d'euros al també exresponsable de l'entitat Jordi Montull. Els magistrats ratifiquen també que tots dos hauran de retornar al Palau 23 milions d?euros que van desviar en benefici propi.

A més, el Tribunal també confirma el comís de 6,6 milions d'euros a l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) pel que considera guanys obtinguts per tràfic d'influències. Per contra, rebaixa la pena a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, a qui absol de tràfic d'influències, i a Gemma Montull.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.